Távozik az F1-ből a halálos fenyegetéseket kapó pilóta

Forma-1, Nicholas Latifi, Williams, Monacói Nagydíj 2022, péntek
MONTE CARLO, MONACO - MAY 27: Canadian driver Nicholas Latifi of Wiliams Racing competes during practice in the F1 Grand Prix De Monaco 2022 at the Monaco Circuit in Monte Carlo, Monaco on May 27, 2022. Hasan Bratic / Anadolu Agency (Photo by Hasan Bratic / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Ahogy várható volt, a Williams nem hosszabbít szerződést az F1-es mezőny leggyengébb tagjának számító Nicholas Latifivel.

A Williams pénteken bejelentette, hogy három szezon után az év végén távozik tőlük Nicholas Latifi, akinek ezzel valószínűleg véget ér a Forma-1-es pályafutása. A jelentős szponzori támogatással rendelkező kanadai pilóta a mezőny leggyengébb tagjának számít, csak nagy ritkán mozdul el az utolsó helyek környékéről, rendszeresen kikapott házon belül korábban George Russelltől, idén pedig a sportágba visszatérő Alexander Albontól.

„Szeretném megragadni a lehetőséget és köszönetet mondok az elmúlt három évért a Williams Racing minden tagjának, a gyárban dolgozóknak és azoknak, akikkel a pályán együtt dolgoztam. A debütálásom késett a járvány miatt, de Ausztriában megtörtént [2020-ban], és noha nem értük el közösen a remélt eredményeket, fantasztikus utazásban volt részem. Sosem felejtem el, amikor tavaly Magyarországon megszereztem az első pontjaim. Szép emlékeket őrzök majd az ezzel az elkötelezett csapattal töltött közös időnkről, most új fejezet jön a karrieremben. Tudom, hogy a szezon végéig senkinek sem fognak lankadni az erőfeszítései" – mondta Latifi, aki tavaly az eső miatt gyakorlatilag lefújt Belga Nagydíjon szintén pontszerző volt.

Latifi 2020 óta tagja a mezőnynek Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Hasan Bratic

Sokan bizonyára arról emlékeznek majd rá, hogy ő okozta azt a balesetet, ami a perpatvarhoz vezetett a vb-címről döntő 2021-es Abu-dzabi Nagydíj végén a biztonsági autós fázisnál.

A Lewis Hamilton vereségét hozó események miatt feldühödött szurkolók közül többen halálosan megfenyegették a közösségi médiában emiatt. Az istállónál úgy látják, gyenge 2022-es teljesítményét részben ez okozta.

Latifi utódját még nem jelentette be a Williams, de az Olasz Nagydíjon a beteg Albon helyére bravúrosan beugró Nyck de Vries esélyei elég jók a megüresedett helyre.