Vágólapra másolva!
A Chelsea labdarúgócsapatától szerződtetett új kommunikációs igazgatót a McLaren Racing. Steve Atkins a londoni klub előtt a washingtoni brit nagykövetségen dolgozott, többek között a szeptember 11-i terrortámadások idején.

A McLaren bejelentette, hogy új kommunikációs igazgatót szerződtet az öt versenycsapatot, köztük az F1-es istállót magába foglaló vállalat élére. Az eddig a Chelsea futballcsapatánál dolgozó Steve Atkins december 1-től veszi át a pozíciót.

Steve Atkins

A brit szakember hasonló szerepkört töltött be a londoni klubnál, ahol az elmúlt 14 évben a külső, globális médiakapcsolatokért, a probléma- és válságkezelésért, valamint a közügyekért felelt. Az együttes hivatalos szóvivőjeként rendszeresen képviselte a tulajdonosi csoportot, a vezetőséget, a vezetőedzőt, a játékosokat és a többi alkalmazottat. Atkins egyébként nem szakítja meg minden kapcsolatát a Chelsea-vel, ugyanis vezető tanácsadóként fogja segíteni a gárdát a tulajdonosváltás utáni átmeneti időszakban.

A wokingiak új igazolásának egyébként ennél is régebbre, 30 évre nyúlik vissza a pályafutása.

A sport előtt a washingtoni brit nagykövetségen tevékenykedett sajtófőnök-helyettesként. Az ott töltött idejére esett a 2001. szeptember 11-i terrortámadás, valamint a koszovói, az iraki és az afganisztáni háború, illetve azoknak egy része. Atkins volt a felelős a brit kormány reakciójáért az amerikai médiában, valamint a helyi kollégákkal való szoros kapcsolattartásért a brit-amerikai kétoldalú kapcsolatokat illető kérdésekben.

Személyében olyannyira elismert szakemberről van szó, hogy 2016 óta szerepel a PR Week kiadványának tíz legbefolyásosabb személye között sport és szórakoztatóipar kategóriában. Az elmúlt három évben pedig rendre őt választották a labdarúgás legbefolyásosabb kommunikációs szakemberének.

Nagy örömömre szolgál, hogy betölthetem a kommunikációs igazgatói posztot a McLaren Racingnél, amely egy elismert globális márka, egyedülálló örökséggel és kiemelkedő alapértékekkel

nyilatkozta Atkins. – Alig várom, hogy együtt dolgozhassak e nagy múltú márka öt versenycsapatának rendkívül tehetséges munkatársaival, hogy a McLaren és partnerei számára a legjobb minőségű kommunikációt nyújtsuk. A McLaren Racing [alapításának] hatvanadik évfordulója felé közeledve továbbra is fáradhatatlanul törekszik a nagy sikerre, és mindenben igyekszik megtalálni a versenyelőnyt. Izgatottan várom, hogy egy ilyen ambiciózus, innovatív és lenyűgöző szervezethez csatlakozhassak.”

A McLaren újabb fontos szakembert szerződtetett Forrás: NurPhoto via Getty Images/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

Nagy örömmel üdvözöljük Steve-et mint új kommunikációs igazgatónkat a McLaren Racing vezetésében – jelentette ki Zak Brown, a vállalat vezérigazgatója. – A kommunikáció soha nem volt még ennyire fontos, miközben ambiciózus terveink megvalósítására törekszünk. Steve fantasztikus vezető, és a sportban, valamint a politikában szerzett tapasztalatai felbecsülhetetlen értékűek lesznek, hogy segítsen nekünk maximalizálni a lehetőségeket és eligazodni a kihívásokban. A legkeményebb környezetben is bizonyítottan eredményes volt. Tudom, hogy nagyszerűen illeszkedik majd a csapathoz, és már alig várom, hogy csatlakozzon hozzánk, és segítsen nekünk a McLaren Racing izgalmas jövőjének megteremtésében.”