Mick Schumacher már a gokartban is legendás apjára hasonlított

Forma-1, Holland Nagydíj, Mick Schumacher
CIRCUIT ZANDVOORT, NETHERLANDS - SEPTEMBER 02: Mick Schumacher, Haas F1 Team during the Dutch GP at Circuit Zandvoort on Friday September 02, 2022 in North Holland, Netherlands. (Photo by Andy Hone / LAT Images)
Vágólapra másolva!
A korábban az F1-ben versenyző Timo Glock osztott meg róla emlékeket, illetve dicsérte az állásáért küzdő honfitársa fejlődését.

A korábbi Forma-1-es versenyző, Timo Glock annak idején még versenyzett legendás honfitársa, Michael Schumacher ellen, és a Beyond The Grid podcastban arról beszélt, hogy a jelenleg a Haasnál az állásáért küzdő Mick mennyire hasonlít apjához a volán mögött.

Mindezt ennek kapcsán mondta, hogy nézőként több éve részt vett az egyik gokartos viadalán. „Ahogy kihajtott a bokszból, felmentem a lelátóra. Jött 30 gokart, és én egyből tudtam, melyik Mické. Nem csak a sisakjából, hanem onnan is, ahogy a gokartban ült" – mondta Glock.

„Az üléspozíciója, a mozgása, ahogy vezet, ahogy a többi pilótát figyeli, egy az egyben olyan volt, mint Michael, csak sárga sisakkal."

Mick Schumacher Forrás: Andy Hone / LAT Images/Motorsport ImagesTel: +44(0)20 8267 3000email: [email protected]/Andy Hone

Mick Schumacher jövője bizonytalan a Forma-1-ben, a Haas még nem hosszabbított vele szerződést 2023-ra. A német egy ideje vigyáz az autóra és nem keveredik nagy balesetekbe, de a nyár közepi fellángolása óta továbbra sem szerzett pontot.

Glock ettől függetlenül méltatta a második szezonjában járó pilótát. „Az első pontjainak megszerzése óta jól teljesít, erős tempót diktál. Fejlődést mutat, és ez a legfontosabb. Nem toporog egy helyben, javul" – közölte.

„Különösen lenyűgözőnek találtam a zandvoorti időmérős eredményét, ahol a nyomás ellenére remekül teljesített." Ott Schumacher valóban remekül válaszolt a távozásáról szóló pletykákra, bevitte a Haast a Q3-ba.