Vágólapra másolva!
Mick Schumachert jövője a Haasnál kétségessé vált, Günther Steiner pedig őszintén beszélt a jelenlegi helyzetről a csapatnál. Az F1-es legenda, Michael Schumacher fiának már csak hat futamja van hátra a Ferrari Driver Academy-vel kötött szerződéséből, Steiner szavai pedig nem sok bizakodásra adnak okot a német pilótának.

Schumacher az idei szezonban eddig mindössze 12 pontot gyűjtött, a pályán pedig sorozatosan felülmúlja Kevin Magnussen, miután az orosz Nyikita Mazepin menesztését követően a dán visszatért a Forma-1-be.

A jelenlegi híresztelések szerint nagyon úgy tűnik, hogy Schumacher az év végén távozik az amerikai csapattól.

A német pilóta 23 évesen még mindig fiatal, lenyűgöző teljesítménnyel az év elején Ausztriában a 6. pozíciót szerezte meg, Silverstone-ban pedig a 8. helyen intette le a kockás zászló. De ettől eltekintve az eredményei kiábrándítóak voltak, és a csapatfőnök Steiner megerősítette, hogy még mindig van egy szabad hely a Haasnál a 2023-as idényre.

Arra a kérdésre, hogy ki lesz Magnussen társa a következő szezonban, Steiner a speedweek.com-nak nyilatkozott:

De mivel már csak hat futam van hátra az idei szezonból, Schumacher kifut az időből, hogy lenyűgözze a csapatfőnököt.

Steiner elismerte, hogy más versenyzőkkel is beszélt Schumacher esetleges pótlásáról, többek között a McLarentől távozó Daniel Ricciardóval is, mint lehetséges opcióval.

Nico Hülkenberget is kapcsolatba hozták a közelmúltban az F1-be való visszatéréssel.
Steiner hozzátette:

Nincs senki a piacon azok közül (a tapasztalt versenyzők közül), akik jelenleg vezetnek. Kivéve talán Danny [Ricciardo]. Az ő formája jelenleg nem túl jó, és nem tudjuk, mit tervez a jövőre nézve. Lehet, hogy kivesz egy évet. Ahogy mondtam, jelenleg mindenkivel beszélgetéseket folytatok."
- mondta az amerikai istálló csapatfőnöke.
Forrás