Bottas boldog, mióta megszabadult Hamiltontól és a Mercedestől

Forma-1, teszt, Bahrein, 1. nap, Hamilton, Bottas
Mercedes' British driver Lewis Hamilton (L) greets former teammate Alfa Romeo's Finnish driver Valtteri Bottas during the first day of Formula One (F1) pre-season testing at the Bahrain International Circuit in the city of Sakhir on March 12, 2021. (Photo by Mazen MAHDI / AFP)
Vágólapra másolva!
Hosszú interjút adott a Forma-1 finn pilótája, Valtteri Bottas, amelyben elárulta, hogy nagyon megviselte a másodhegedűs szerep, amely arra kárhoztatta, hogy állandóan Lewis Hamilton árnyékában kellett versenyeznie. Bottas 2018-ban annyira belefáradt a csapattal zajló szélmalomharcba, hogy csaknem visszavonult a versenyzéstől.

A finn versenyző határozottan kijelentette: sokkal jobban érzi magát azóta, hogy megszabadult Lewis Hamiltontól és a Mercedes csapattól. Kétségtelen, hogy a finn Hamilton mellett sokkal nagyobb sikereket ért el, mint a jelenlegi csapatánál, az Alfa Romeónál, de a nyugalom számára sokkal fontosabb.

nyilatkozta a pilóta. Bottas a Mercedesnél töltött öt év alatt 10 futamot nyert meg és 58 alkalommal állt a dobogón. De ez az időszak nagyon nehéz volt a számára.

mondta el az interjúban Bottas. "Ezért kellett eljönnöm onnan, ezért találtam meg ismét a régi önmagam."

A finn versenyző hozzátette: ma már nem érdekli, mit gondolnak róla az emberek. "Én csak megpróbálom a lehető legtöbbet kihozni abból, hogy ebben a sorozatban versenyezhetek. Miközben tudom, hogy nem vagyok tipikusan egy F-1-es pilóta, mert nekem mindig fontos volt a sport, azaz a munka és a magánélet egyensúlya is."

Forrás