A Ferrari jelentős fejlesztéseket tervez, hogy megakadályozza Verstappent világbajnoki címvédésben

Forma-1, Monacói Nagydíj, Christian Horner, Mattia Binotto
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 29: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talks with Scuderia Ferrari Team Principal Mattia Binotto on the grid ahead of the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 29, 2022 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az olasz istálló a hírek szerint két szignifikáns fejlesztést szeretne eszközölni az autóján, hogy megállítsa Max Verstappent és Red Bullt a világbajnoki cím felé való menetelésben.

A hollandnak óriási, 116 pontos előnye van az egyéni pontversenyben, és most már elkerülhetetlennek tűnik, hogy zsinórban második F1-es vb címét szerezze meg.

Verstappen az elmúlt öt futamot megnyerte, és elhúzott a gyengélkedő Ferraritól, amelyet mechanikai problémák és stratégiai hibák gyötörtek.

Az olasz csapat azonban továbbra is minden pontért küzd, és abban reménykedik, hogy legalább késleltetni tudja Verstappen "megkoronázását". A 24 éves versenyző már a következő, szingapúri futamon megnyerheti a bajnokságot, ha az eredmények a javára dőlnek el.
A Motorsport beszámolója szerint azonban a Ferrari frissítéseket fog hozni az autójukon, hogy feljebb tornázzák a teljesítményüket.

A Szingapúri Nagydíj előtt a padlólemezen és a szárnyakon végeznek majd fejlesztéseket. Mindkét elem kulcsfontosságú része egy F1-es autónak, amivel a Ferrari megpróbálja a lehetetlent: némi hátrányt behozni a Red Bullhoz képest a szezon vége előtt.
A csapat főnökei úgy látják, hogy a verseny "nagyszerű lehetőség" arra, hogy véget vessenek Verstappen győzelmi sorozatának, annál is inkább, mivel a mezőny 2019 óta először tér vissza a Marina Bay pályára.
A Motorsport szerint a szezon későbbi szakaszában újabb frissítésre kerülhet sor a Ferraritól, a következő nagyobb fejlesztési csomag érkezésére Mexikót jelölte meg az istálló.

2019-ben Sebastian Vettel nyerte meg a Szingapúri Nagydíjat a Ferrari számára Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Lars Baron

Bár a csapat figyelme nagyrészt a 2023-as autójukra irányul, a Ferrari továbbra is bízik abban, hogy bebizonyíthatja versenyképességét az idei szezon hátralévő részében.

Charles Leclerc a 2023-as év első három futamából kettőt megnyert, de a Red Bull hamar észbe kapott, és rövid idő alatt megelőzte riválisait. Sőt a futamok előrehaladtával egyre nehezebbnek bizonyult a teljes versenytávon megközelíteni őket.
A kvalifikáció azonban továbbra is a Ferrari terepe, rövid távon az olaszok jobbnak bizonyulnak. A csapat az idei szezon több mint a felénél megszerezte a pole pozíciót. Igaz, a Red Bull néhány versenyen nem titkoltan kizárólag a futamra koncentrált, hiszen tudták, hogy lényegében mindegy honnan indulnak a rajtrácson, az autójuk a hosszú versenyetapokon az egyik legerősebb lesz a mezőnyben.
Forrás