Russell szerint Nyck de Vriesnek helye van a Forma-1-ben

Nyck de Vries
2022-05-19 10:50:45 BARCELONA - Driver Nyck de Vries of the Williams team explores the course ahead of the Spanish Grand Prix. The 27-year-old Dutchman drives for the first time in Formula 1 during the first free practice. REMKO DE WAAL netherlands out - belgium out (Photo by REMKO DE WAAL / ANP MAG / ANP via AFP)
Vágólapra másolva!
George Russell, a Mercedes brit versenyzője úgy véli, hogy a holland Nyck de Vriesnek helye van a Forma-1-es mezőnyben azok után, hogy bemutatkozása alkalmával máris világbajnoki pontokat szerzett a vasárnapi Olasz Nagydíjon az egyik leggyengébb autóban ülve.

A 27 éves de Vries pénteken még az Aston Martin versenyautóját vezette a szabadedzésen, majd a thaiföldi Alexander Albon vakbélgyulladása és műtétje miatt szombat reggel tudta meg, hogy az egész hétvégét teljesítenie kell beugróként a Williamsnél.
Russell sokat versenyzett pályafutása korábbi szakaszában de Vries ellen, a brit 2018-ban, a holland pedig 2019-ben nyerte meg a Forma-1 közvetlen előszobájának számító Forma-2-es bajnoki címet. de Vries azóta - tavaly -

a Formula-E-ben világbajnok volt, s jelenleg a Mercedes teszt- és tartalékpilótája.

- fogalmazott Russell, aki szerint de Vries már minden tekintetben bizonyított.
A holland pilóta Monzában a nyolcadik helyről rajtolt és a kilencedik pozícióban ért célba, ez az eredmény pedig akár versenyzőülést is érhet neki jövőre, talán épp a Williamsnél, amely eddig csak Albon maradását jelentette be hivatalosan.

- nyilatkozta Nyck de Vries, hozzátéve, hogy egyáltalán nem volt könnyű dolga, amikor az Aston Martinból át kellett ülnie a Williamsbe. "Teljesen más a két autó, még az üléspozíció is eltérő" - mondta.
A világbajnoki címvédő Max Verstappen szintén gratulált honfitársának, akiről elismerően beszélt.

- fogalmazott a Red Bull második vb-címe felé nagy léptekkel haladó, 24 éves holland versenyzője.
De Vriest a nap versenyzőjének választották meg a nézők a futam alatt. Remek debütálását így a nézők is elismeréssel jutalmazták a szavazatok 24,8%-át megszerezve, amelyre a holland igazán büszke lehet.

Forrás: MTI