Az újabb Piastri lesz az F1-ben senkinek sem kellő bajnokjelöltből?

Felipe Drugovich
Felipe Drugovich from Brasil of UNI - Virtuosi Racing, portrait during Day One of FIA Formula 2 Testing at Circuit de Barcelona - Catalunya on April 23, 2021 in Montmelo, Spain. (Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto) (Photo by Xavier Bonilla / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az F2 idei bajnoki címére legnagyobb eséllyel pályázó brazil Felipe Drugovichot állítólag még csak meg sem keresték a Forma-1-ből. A kora nem tűnik akadálynak, inkább az lehet az érdektelenség oka, hogy túl sokáig tartott neki kiemelkedni az F2 mezőnyéből.

Nagyon úgy néz ki, hogy a Forma-2 tavalyi bajnoka (Oscar Piastri) után az ideinek sem jut hely az F1 mezőnyében a sikerét követő évben. A brazil Felipe Drugovich tetemes, 43 pontos előnnyel vezet Théo Pourchaire előtt, bajnokságban még hat futam van hátra három pályán.

A 22 éves Drugovich ugyanakkor szinte még jelöltként sem merült fel a 2023-as F1-es pilóták kapcsán.

– mondta csapatának menedzsere, Jeremy Cotterill az F2 által készített Chasing the Dreams műsorban.

Felipe Drugovich Forrás: NurPhoto via AFP/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

Drugovich helyzete annyiban rosszabb Piastriéhoz képest, hogy őt nem emlegetik korszakos tehetségként és egyik F1-es csapat akadémiájának sem tagja. Csak elvétve hallani olyat, hogy a Williams esetleg figyeli, vagy az Aston Martin tartalékpilótája lehet.

Ő maga a Motorsport.com holland kiadásának nem akart nyilatkozni a híresztelésekről, és hangsúlyozta, hogy az előtte álló idei feladatra koncentrál, de természetesen az F1 a célja.

A Motorsport Magazine-nak egy F2-ben jártas forrás úgy nyilatkozott, Drugovichon „valószínűleg azért néznek át, mert [George] Russell, [Charles] Leclerc, [Oscar] Piastri az első évében megnyerte a bajnokságot", vagyis nem feltétlenül kiugró tehetség.

Tény, a brazil már a harmadik szezonját tapossa ebben a sorozatban, és akiknek ennyi idő kellett a csúcsra éréshez, azok közül senki sem futott be fényes karriert az F1-ben

(Pastor Maldonadóé tekinthető a legeredményesebbnek), vagy még lehetőséget sem kaptak rá. Drugovich az előző két évben 9., illetve 8. lett a talán legfontosabb utánpótlás-sorozatban.