A belga sztárkerékpáros biciklijén gyakorolta a Red Bull a kerékcserét - videó

Forma-1, Red Bull, Max Verstappen, Wout Van Aert
From Sim To Reality sees 2022 FIA Formula One World Championship title leader Verstappen so focused in the Milton Keynes HQ simulator that virtuality becomes reality as his engineers - who control and monitor it - take the virtual aspect to a next level by making adjustments to it. The defending champion has to be ready for anything, from blasting up Spa's iconic Raidillon turn to tackling off-road conditions that are (literally) explosive, as well as a multiplayer session with some of Belgium's top offroaders and a showdown with Tour de France sensation Wout van Aert. // Max Verstappen and Wout Van Aert seen at Malmedy, Belgium on 18 April 2022 // Tom Bergman / Red Bull Content Pool (Photo by Tom Bergman / Red Bull Content Pool / Red Bull Content Pool via AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma-1 történetének leggyorsabb kerékcseréje a 2019-es Brazil Nagydíjról a Red Bull nevéhez fűződik, ahol Max Verstappen autóján 1,82 másodperc alatt rakták fel az új kerekeket. Ez a szerelői brigád a Belga Nagydíj előtt is gyakorolta a feladatát, azonban előbb a szintén a márka által támogatott belga kerékpárklasszisnak, Wout van Aertnak a Cervélóján próbálkoztak vele.

A videó tanúsága alapján 2,4 másodperc alatt sikerült is a kerékcsere Van Aertnál, majd Verstappennél 1,71 másodpercre javították a rekordot, így a holland nem sokkal később meg tudta előzni a belgát.

„Megszoktam, hogy üldöznek, de azt nem, hogy egy F1-es autó teszi. Általában egy kicsit gyorsabban mennek, mint a mezőny – mondta a Tour de France-on kilencszeres szakaszgyőztes Van Aert a promóciós klipben való részvételről. – Egy szerencsétlen pillanatban lett lapos a gumim, még jó, hogy a világ leggyorsabb bokszcsapata kisegített! Hihetetlen érzés volt integetni Max Verstappennek, miközben elhajtott az RB7-esével."

Természetesen mindezt nem kell komolyan venni és csak virtuálisan kell elképzelni, ahogy a YouTube-on közzétett videóból még egyértelműbbé vált. Verstappen ugyanis a szimulátorban ülve több különleges terepen is kipróbálta a Red Bullt.