Vágólapra másolva!
Liam Lawson ezen a hétvégén debütál a Forma-1-ben a Belga Nagydíjon. A szabadedzésen az AlphaTaurinak a volánja mögött láthatjuk majd. 

A Red Bull juniorja Pierre Gasly ülését veszi át az első 60 perces Spa-Francorchamps-i edzésen, és ideiglenesen Cunoda Juki mellett fog vezetni. A 20 éves Lawson kettős szolgálatban lesz, az F1-ben és az F2-ben is helyt kell állnia. Az F2-ben három versenyhétvégét követően az új-zélandi a nyolcadik helyen áll, két győzelemmel, amelyeket az szaúd-arábiai és a francia sprint futamon aratott.

A Lawson megfelel az FP1 követelményeinek
2022-ben, annak érdekében, hogy tartalmasabb pályaidőt biztosítsanak a fiatal pilótáknak, minden szokásos F1-es versenyző kénytelen lesz elhagyni ülését egy szabadedzés erejéig az idén. A fiatal versenyző nem lehet olyan, aki kettőnél több futamon indult, a csapatok viszont bármelyik helyszínen szabadon dönthetnek úgy, hogy azon a versenyhétvégén adnak lehetőség egy újoncnak, hogy élesben tesztelhessen egy Forma-1-es autót.
Lewis Hamilton már teljesítette ezt a feladatot a Francia Nagydíjon, míg Max Verstappen és Charles Leclerc egyelőre még nem.

A Ferrari azonban megerősítette, hogy Robert Shwartzman lesz az a pilóta, aki átveszi majd az autójuk volánját,

amikor Leclerc és Carlos Sainz kiszállni kényszerül.
A Haas hétfőn bejelentette, hogy Antonio Giovinazzi Olaszországban és az Egyesült Államokban fog vezetni az FP1-et, de a csapat a RacingNews365.com-nak megerősítette, hogy még mindig szerezniük kell egy újonc versenyzőt ahhoz, hogy teljesítsék ezt a kritériumot a szezonban.
Forrás