Otmar Szafnauer reagált a felvetésre, miszerint Alonso a szezon közben elhagyhatja az Alpine-t

Fernando Alonso, Alpine
Alpine's Spanish driver Fernando Alonso looks on as he arrives at the Albert Park Circuit in Melbourne on April 7, 2022, ahead of the 2022 Formula One Australian Grand Prix. (Photo by Paul Crock / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
Szafnauer elvetette azokat a felvetéseket, amelyek szerint az Alpine dönthet úgy, hogy a szezon közepén megválik Fernando Alonsótól, mielőtt rivális Aston Martinhoz kerülne.

Alonso augusztus 1-jén, a Hungaroringen bejelentette, hogy hosszú távú szerződést írt alá az Aston Martinnal a 2023-as szezontól a visszavonuló Sebastian Vettel helyére, így az Alpine-nak sürgősen új versenyző után kell néznie.
A csapat eredetileg úgy nyilatkozott, hogy Oscar Piastri tartalékpilótát ültetnék Esteban Ocon mellé csapattársnak, de amint azt megírtuk, a bejelentés botrányba fulladt, mivel az ausztrál F1-es debütálására készül ugyan, de nem az Alpine-nal, hanem a McLarennel.
Annak ellenére, hogy Alonso szinte katapult jelleggel távozott a csapattól, amelynél összesen három évet töltött el, és két világbajnoki címét is szerzett (akkor még Renault néven futó istállóval), Szafnauer elismerte, hogy nem neheztel a spanyolra a döntése miatt, és megerősítette, hogy a pilóta a szezon végéig marad náluk.

Otmar Szafnauer, az Alpine csapatfőnöke a médiából tudta meg, hogy Alonso elhagyja a csaptot a szezon végén, és az Aston Martinhoz szerződik Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Alonso az Alpine-nál marad a szezon végéig
Szafnauer, aki az Aston Martintól csatlakozott az Alpine-hoz, az El Confidencial spanyol lapnak nyilatkozott, ahol megerősítette, hogy a 2005-ös és 2006-os világbajnok a helyén marad.

"Egyáltalán nem, miért cserélnénk le?"

- válaszolta arra a kérdésre, hogy volt-e szó a 41 éves leváltásáról.

- tette hozzá.
Alonso 41 pontot gyűjtött a nyári szünetig, szemben Ocon 58 pontjával, néhány szezon eleji megbízhatósági probléma és némi balszerencse következtében. A 2022-es szezonban az Alpine legjobb eredményét azonban megdöntötte azzal, hogy Nagy-Britanniában az ötödik lett, Ocon pedig Ausztriában szerezte meg szintén az ötödik helyezést. Alonso a Kanadai Nagydíjon az első sorban állt rajthoz nedves körülmények között - habár a versenyen a kilencedik helyre esett vissza.

Szafnauer szerint Alonso továbbra is olyan elkötelezett és lendületes, mint mindig
Feltéve, hogy minden azt megelőző Nagydíjon részt vesz, Alonso a 350. rajtjához állhat majd a Szingapúri Nagydíjon, ezzel megdöntve Kimi Raikkönen rekordját.
És annak ellenére, hogy több mint 20 évet töltött az F1-ben, valamint, hogy 2023-ban egy másik csapathoz kerül, Szafanuer meg van győződve arról, hogy Alonso továbbra is ugyanolyan elkötelezett marad, mint valaha.

"Az első naptól kezdve nagyon jól kijövök vele, és ez azért van, mert igazi kőkemény versenyző, amit nagyon szeretek benne"

- mondta Szafnauer.

A 41 éves Alonso még mindig érzi magában a motiváltságot, hogy az F1 mezőnyében maradjon Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

- fogalmazta meg az idei közös céljukat a spanyol versenyzővel.

"Nekünk negyediknek kell lennünk a bajnokságban. Nem hiszem, hogy meg tudjuk közelíteni a Mercedest, a Red Bullt vagy a Ferrarit, de javíthatunk, és közelebb kerülhetünk legalább a Mercedeshez. Nem számít, ha jövőre már ellenfelek leszünk. Ha egyszer felveszi a sisakot, a legjobbat akarja nyújtani - ezzel pedig én is pontosan így vagyok."
Forrás