Verstappenék egyik sikerkovácsa elmondta, milyen trükkökkel marad nyugodt

Forma-1, Hannah Schmitz
SPA, BELGIUM - AUGUST 28: Hannah Schmitz, Red Bull Racing Senior Strategy Engineer looks on from the pitwall during practice for the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 28, 2020 in Spa, Belgium. (Photo by Mark Thompson/Getty Images,)
Vágólapra másolva!
A Red Bull főstratégája Hannah Schmitz elárult egy-két praktikát, hogy mi segít neki tiszta fejjel gondolkodni az események hevében is. Civilben szintén hajlamos felkészülni minden eshetőségre.

A Red Bull általában felülmúlja a Ferrarit taktikai téren, és ebben meghatározó a szerepe a csapat főstratégájának, Hannah Schmitznek, aki nem először kapott elismerést a nagy nyilvánosság előtt, miután a Magyar Nagydíjon a döntéseivel a 10. helyről az élre repítette Max Verstappent.

Schmitz a Red Bull Beyond the Ordinary című podcast-műsorában elárulta, hogy a munkájára jellemző gondolkodást civilben is alkalmazza.

Hannah Schmitz Forrás: Getty Images,/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

„Szeretek mindent eltervezni, mindenre felkészülni, amennyire csak lehet. Minden eshetőséget áttanulmányozok. Otthon például már egy nappal korábban összecsomagolok, amikor utazunk a családdal – közölte. – Ugyanilyen vagyok a versenyeken is. Mindig rengeteg eshetőséget áttekintek, gondolkodom rajtuk. Lényegében térképeket gyártok, hogy merrefelé járhatunk, ha valami váratlan történik a futamon."

A Red Bull döntéseit összehangoló hölgy megosztott néhány praktikát, ami segíti a munkájában.

A Red Bullnál jól szoktak sakkozni Forrás: AFP/Jure Makovec

„Sokszor meditálok, ez segít higgadtnak maradni. Amikor felpörögnek az események a versenyen, a stratégának olyankor is nyugodtnak kell lenni, mert mi mutatjuk tiszta fejjel az utat azoknak, akik felizgatják magukat valamin" – mondta Schmitz.

„Ezt időnként alkalmazom a versenyeken, hogy összeszedett legyek. A nyugodtság a stratégák egyik legfontosabb tulajdonsága."