Ez ad hitet Leclerc-nek a sorozatos kudarcok után

Forma-1, Kanadai Nagydíj 2022, szombat, Charles Leclerc
MONTREAL, QUEBEC - JUNE 18: Charles Leclerc of Monaco and Ferrari prepares to drive in the garage during final practice ahead of the F1 Grand Prix of Canada at Circuit Gilles Villeneuve on June 18, 2022 in Montreal, Quebec. Clive Rose/Getty Images/AFP (Photo by CLIVE ROSE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Tudja, hogy több problémát kell megoldania a Ferrarinak, de a közelmúlt alapján bízik abban, hogy csapata felülkerekedik rajtuk. Reméli, hogy ismét szorossá tudja tenni a bajnokságot.

Enyhe kifejezés úgy jellemezni Charles Leclerc idényét, hogy csalódás: a Ferrari pilótája többször jó úton haladt a győzelem felé, de kétszer elromlott az autója, háromszor arcpirító stratégiai hiba áldozata lett, egyszer pedig ő maga hibázott és szállt bele a gumipalánkba.

A monacói versenyző más szemszögből is rávilágított a Ferrari idei feljavulására, és beszélt a problémák kezeléséről is.

Leclerc előre tekint Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Clive Rose

„Mindenekelőtt, lenyűgöző látni, hogy végre ismét a győzelmekért harcolunk. Ugyanakkor nem hoztunk ki mindent a lehetőségeinkből, és ez nem jó. A szezon második fele még előttünk áll a felzárkózásra, remélem, sikerülni fog, én a maximumra törekszem. Az utolsó versenyek viszont nehezen alakultak" – ismerte el a BBC-nek.

„Tudjuk, mivel kell foglalkoznunk – jelentette ki. – Voltak problémák a stratégiával, a megbízhatósággal, és én is hibáztam vezetés közben."

A hátránya 80 pont Max Verstappennel szemben, a szezonból kilenc futam van hátra. Megkérdezték tőle, mi ad neki reményt a folytatásra, és ő a Ferrari építkezési módszerét nevezte meg. Szerinte a mostani sorozatos problémák ellenére ez már bizonyítottan hatásos.

A két rivális küzdelmében Verstappen egyre inkább elhúz Forrás: Steven Tee / LAT Images/Motorsport Images/Steven Tee

„Tudom, milyen kemény évekkel a hátunk mögött jutottunk el erre a szintre. És tudom, hogy azért sikerült, mert két éven át dolgoztunk az autó gyengeségeinek kijavításával. Vannak még hiányosságaink, ezeken dolgoznunk kell."

Leclerc arra utalt, hogy 2019-ben a Ferrari még versenyeket nyert, majd visszasüllyedt a középmezőnybe és két éven keresztül egyetlen győzelmet sem aratott. Idén eddig négy sikernél járnak, bár az említett hibák nélkül természetesen jóval többnél is tarthatnának.