Óriási botrány: túl hamar jelentette be Alonso utódját az Alpine

Oscar Piastri
Oscar Piastri from Australia of Prema Racing, portrait during Day Three of FIA Formula 2 Testing at Circuit de Barcelona - Catalunya on April 25, 2021 in Montmelo, Spain. (Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto) (Photo by Xavier Bonilla / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Egy órával a csapat hivatalos bejelentése után Oscar Piastri a közösségi oldalán tagadta, hogy megkötötte a szerződést az Alpine-nal 2023-tól.

A huszonegy éves ausztrál pilótát idén tartalékként alkalmazza a francia istálló, amelynek négy éve a tagja. Fernando Alonso hétfői bejelentése azonban, miszerint a kétszeres világbajnok spanyol az Aston Martinhoz igazol a visszavonuló Sebastian Vettel helyére, megnyitotta a kapukat Piastri előtt, és már másnap bejelentette az Alpine Esteban Ocon 2023-as csapattársaként.

Azonban a közösségi oldalán Piastri nem sokkal az Alpine – melbourne-i idő szerint hajnali két óra után közzétett – bejelentése után Twitter-bejegyzést írt, amiben tagadja a szerződéskötést a csapattal.

– írta Piastri a közösségi oldalán.

Egyes korábbi források szerint az ausztrál pilóta hiába van 2023 – de ha élnek az opciós jogukkal, 2024 – végéig szerződésben az Alpine-nal, a menedzsere – a korábbi F1-es versenyző honfitárs, Mark Webber – a McLarennel szeretné összehozni Piastrit.

A tavalyi Forma-2-es bajnok tagadása pedig

elindíthatja azokat a pletykákat, hogy Webbernek sikerült találnia egy kiskaput Piastri jelenlegi szerződésében és megállapodnia valamiről a wokingiakkal,

ami miatt egyelőre nem történt szerződéskötés a pilóta és az Alpine F1 Team között.

Az Alpine egyelőre nem reagált Piastri bejegyzésére.