Megszólalt a Hungaroringen megvert fotós

Forma-1, Osztrák Nagydíj, Red Bull, fotósok
Photographers work on the race track during the Formula One Austrian Grand Prix at the Red Bull Ring race track in Spielberg, Austria, on July 4, 2021. (Photo by JOE KLAMAR / AFP)
Vágólapra másolva!
Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, beárnyékolta a Forma–1-es Magyar Nagydíjat a pénteki incidens, amely során egy biztonsági őr pofon ütötte a Getty Images brit fotósát. Az elismert szaktekintélynek számító Mark Thompson Twitter-oldalán osztott meg két képet az esetről, az egyiken némi kiserkenő vér is látható – írta a Blikk.

A lapnak sikerült elérnie a fotóst, aki a folyamatban lévő nyomozás miatt nem akart részletekbe bocsátkozni a történtek kapcsán, az alábbiakat üzente:

akik nem hallgatnak az észérvekre. Fenyegetést jelentenek az újságírókra, a sajtóra" – írta Thompson.

A hírek szerint az évtizedek óta a pályán lévő sportfotós és a Valton Security egyik embere a második szabadedzés alatt keveredtek vitába, mert a biztonsági őrök nem akarták visszaengedni arra a területre, ahol előzőleg dolgozhatott. A brit sajtós elméletileg beléphetett volna, de a sportbírók utasítására ezt nem engedték neki, s a vita a képek tanúsága szerint tettlegességig fajult.

Az eset után a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség egyik magyar tagja,

Szabó Balázs feljelentést tett a gödöllői rendőrségen nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság vétségének gyanúja miatt.

„Bármi is történt, számomra elfogadhatatlan, hogy egy biztonsági őr önbíráskodjon, megüssön egy embert. Az ilyen esetekkel nemcsak a Valton Security imázsát rombolják, hanem sokkal inkább Magyarországét. Amúgy sem jó mostanság a hírünk a világban, ez hozzátesz még egy kicsit a negatív képhez. Számomra elfogadhatatlan az ilyen hozzáállás, ezért tettem feljelentést a gödöllői rendőrségen, ahova Mogyoród is tartozik" – mondta korábban Szabó a Blikknek.