Jos Verstappen: A fiam könnyedén rágta át magát a mezőnyön, ahogy mindig is szokta

Forma-1, Jos Verstappen, Max Verstappen, Szaúd-arábiai Nagydíj 2022, szombat
Red Bull's Dutch driver Max Verstappen (R) and his father Jos arrive before the start of the third practice session ahead of the 2022 Saudi Arabia Formula One Grand Prix at the Jeddah Corniche Circuit on March 26, 2022. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
A korábbi F1-es pilóta a Magyar Nagydíjon szerzett futamgyőzelmet követően nem győzte dicsérni a Red Bull és a fia teljesítményét.

Jos Verstappen a tőle megszokottól eltérően komoly dicséretben részesítette a Red Bull csapatát a Magyar Nagydíj alatt mutatott stratégiájáért és magasztalta a versenyt megnyerő fia, Max vasárnapi teljesítményét is. A Hungaroringen idei nyolcadik futamgyőzelmét szerző címvédő a tizedik helyről érte el a sikert, a világbajnoki pontversenyben pedig a legnagyobb riválisait a két Mercedes is megelőzte, így nyolcvanpontosra növelte az előnyét.

A Red Bull világbajnokának édesapja, Jos Verstappen korábban többször is szidalmazta a fiát, most azonban

nem talált kifogást sem ellene, sem pedig a csapat ellen.

A korábban 106 F1-es versenyen két dobogót – közülük egyet a Hungaroringen – szerző holland elmondta, Maxnak nem volt szüksége semmilyen tanácsra a futam előtt.

lelkendezett Jos Verstappen. – Nem kellett mondanom neki semmit, magától tudta, mit kell tennie."

A fiát leszámítva az egyetlen holland Forma-1-es dobogós kifejtette, hogy szerinte a csapat és a pilóta teljesítménye egyaránt kulcsfontosságú tényező volt a győzelemben.

„Szerintem jó volt a stratégia, a megfelelő gumikon indult, a megfelelő pillanatban cseréltek neki kereket.

– tette hozzá Jos Verstappen. – Jó volt az autó, azt már a kvalifikáción is lehetett látni, hogy a tempó biztosan meglesz."