Vágólapra másolva!
A korábbi Forma1-es világbajnok Mika Hakkinen szerinte a britek világbajnoka, Lewis Hamilton korábbi sikereiben óriási szerepe volt az angol versenyző csapattársainak is.

Jelenleg Lewis Hamiltoné a legtöbb pole-pozíció és a legtöbb győzelem is az F1-ben, és az angol pilótának ugyananannyi vb-címe van mint a németek világbajnokának, Michael Schumachernek.

Hakkinen szerint Hamiltonnak remek csapattársai voltak Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / Mandoga Media/Mandoga Media

A finnek korábbi klasszis pilótája, MIka Hakkinen szerint azonban a brit versenyző nem csak a tehetségének köszönheti a sikereit - derült ki a grandprix247 oldaláról.

- mondta el Hakkinen.

- mondta el a finn pilóta.

- mondta el Hakkinen. Hamilton az évek során olyan pilótákkal volt egy csapatban mint Fernando Alonso, Jenson Button és Nico Rosberg, Valtteri Bottas, ls Heikki Kovalainen. Jelenlegi csapattársa a brit George Russell.

A hétvégi Francia Nagydíjon a Forma-1-es pályafutása 300. versenyén rajtoló hétszeres világbajnok brit Lewis Hamilton a második helyen végzett. Max Verstappen, a Red Bull címvédő holland versenyzője nyerte a vasárnapi a Forma-1-es Francia Nagydíjat.