A Red Bull motortanácsadója előnyt vár a Ferrarival szemben a Francia Nagydíjon

Forma-1, Orosz Nagydíj, Jamamoto Maszasi, Max Verstappen, Red Bull Racing
SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 24: Masashi Yamamoto of Honda talks with Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on September 24, 2020 in Sochi, Russia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Még két futam van hátra az F1 nyári szünetéig, a Red Bull motorguru, Masashi Yamamoto arra buzdította a csapatot, hogy a közelgő Francia Nagydíjon kamatoztassák azt, amiben erősek, mert úgy gondolja, hogy egy sorsdöntő hétvége következhet az osztrák istálló számára a Paul Richardon. 

Masashi Yamamoto, a Red Bull motortanácsadója arra számít, hogy a csapat előnyben lesz a Ferrarival szemben a Francia Nagydíjon. Júliusban négy futamot rendeznek, az első kettőt a Scuderia Ferrari nyerte, Carlos Sainz Silverstone-ban győzedelmeskedett, míg Charles Leclerc egy héttel később Ausztriában jutott fel a dobogó legfelső fokára.
Mivel Max Verstappen győzött a sprintfutamon az Osztrák Nagydíj hétvégéjén, így továbbra is a világbajnokság élén áll 208 ponttal, ami 38 pontos előnyt jelent Leclerc előtt.
A közelgő franciaországi és magyarországi nagydíj előtt, - mielőtt az F1 megkezdi a nyári szünetet -, Yamamoto arra buzdította a Red Bullt, hogy gondoskodjon arról, hogy ne kövessen el elkerülhető hibákat a Paul Ricardon.

Yamamoto kiemeli a Francia Nagydíj fontosságát
A Francia Nagydíj a 2022-es F1-es szezon második felének kezdetét jelenti, és Yamamoto - a Honda korábbi ügyvezető igazgatója, jelenleg a Red Bull motortanácsadója - úgy érzi, hogy ez egy nagyon fontos hétvége az istálló számára.

- mondta Yamamoto az as-web japán webhelynek.

A Hungaroringen a Ferrarinál lesz az előny?
Noha Yamamoto nagy reményeket fűz a Red Bull franciaországi teljesítményéhez, elismeri, hogy az egy héttel későbbi, Magyar Nagydíjon ez másképp alakulhat. A Hungaroring vonalvezetése jobban fekszik az olasz istállónak Yamamoto szerint:

„Magyarországon éppen ellenkezőleg alakulhatnak a dolgok. Az az érzésem, hogy a Ferrari fog nyerni, mert jobb a tapadásuk a lassú és a közepesen lassú kanyarokban is"

- magyarázta.

Yamamoto végül abban reménykedik, hogy a Red Bull - amely jelenleg 56 ponttal vezeti a Ferrarit a konstruktőri bajnokságban - jó hangulatban távozhat majd a nyári szünetre.

„Jó teljesítménnyel szeretném zárni a nyári szünet előtti két versenyt"

- zárta gondolatait a motortanácsadó.
Forrás