Egy mutató, amiben Sainz megverte Hamiltont és Verstappent is - videó

Forma-1, Olasz Nagydíj, Max Verstappen, Lewis Hamilton, Red Bull, Mercedes, baleset
Mercedes' British driver Lewis Hamilton (L) and Red Bull's Dutch driver Max Verstappen collide during the Italian Formula One Grand Prix at the Autodromo Nazionale circuit in Monza, on September 12, 2021. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Az F1-es versenyzőket újabb játékra invitálták: ezúttal egymás 2021-es produkcióját kellett összehasonlítani aszerint, ki teljesítette a több kört. Megbizonyosodhattunk, hogy a McLaren pilótáinak memóriája elég jó, és hogy Carlos Sainz Ferrarija mennyivel megbízhatóbb volt az idei évhez képest.

A harmadik epizódjához érkezett a Forma-1 Grill The Grid játéka, ahol ezúttal a pilótákat arra kérték, hogy hasonlítsák össze egymást abból a szempontból, hogy a teljes 2021-as szezonban melyikük teljesített több kört. A játék az első hibáig ment, azaz amikor valaki rosszul tippelte meg két versenyző körszámainak viszonyát, számára befejeződött a kihívás.

Kiderült, hogy elég jól emlékszik még mindig a többség arra, hogy ki hányszor és hol adta fel a futamot, így sokan bezsebeltek több pontot is. Néha azonban elakadtak a versenyzők akkor is, amikor olyan pilótákkal kellett összehasonlítani valakit, aki tavaly nem is volt a mezőny tagja. Mick Schumacher megjegyezte, hogy még izgalmasabbá lehetett volna tenni a játékot, ha a 2021-es év helyett az egész pályafutás során teljesített köröket kellett volna összehasonlítani.

A legeredményesebbek a McLaren pilótái voltak, Lando Norris meg is lepődött, hogy a dobogósok között végzett, mert úgy vélte, könnyű dolga volt a hibájáig.

Daniel Ricciardo ráadásul mindegyik összehasonlítást jól tippelte meg, így maximális pontszámmal zárta a játékot, ezzel pedig az összesítésben is átvette a vezetést,

mögötte a most is második helyen végző Fernando Alonso áll.

Hamilton és Verstappen monzai összeakadása azt jelentette, hogy a brit nem tudta az összes futamot befejezni 2021-ben Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Ami a körszámokat illeti, Carlos Sainz volt a legszorgosabb – aki minden futamot befejezett tavaly a Ferrarival –, őt a Monzában kieső Lewis Hamilton és a São Paulóban műszaki hibát szenvedő Daniel Ricciardo követte. Az AlphaTauri két versenyzője az utolsó két helyen végzett a rangsorban. Az idén is aktív pilóták közötti sorrendet az alábbi táblázatban olvashatják:

pilóta 2021-ben teljesített körök száma
Carlos Sainz 1353
Lewis Hamilton 1328
Daniel Ricciardo 1326
Sebastian Vettel 1322
Fernando Alonso 1316
Lando Norris 1282
Max Verstappen 1270
Nicholas Latifi 1250
Sergio Pérez 1244
Lance Stroll 1229
Esteban Ocon 1211
Charles Leclerc 1204
George Russell 1200
Mick Schumacher 1194
Valtteri Bottas 1193
Pierre Gasly 1167
Cunoda Juki 1078