Steinernek fogalma sincs Schumacher ferraris szerződésének részleteiről

Forma-1, Mick Schumacher
RED BULL RING, AUSTRIA - JULY 10: Mick Schumacher, Haas VF-22 during the Austrian GP at Red Bull Ring on Sunday July 10, 2022 in Spielberg, Austria. (Photo by Glenn Dunbar / LAT Images)
Vágólapra másolva!
Günther Steiner csak nagy általánosságban ismer tényeket a versenyző és az őt támogató olasz istálló megállapodásáról. A Haast irányító szakember azt mondja, hiába próbált a sajtó éket verni közte Schumacher közé.

Az előző két versenyen Mick Schumacher végre olyan formát mutatott, amit mindenki várt tőle. A második F1-es szezonját futó versenyző Angliában és Ausztriában is pontszerző lett remek teljesítménnyel, ezzel egy időre bizonyára elhallgattatja a kritikusait.

Utóbbiakból akadt bőven az elmúlt hónapokban, miután Schumacher ritkán szerepelt jól és többször drága balesetekbe keveredett, egyesek szerint nem érdemelt helyet a sportágban. A Haast irányító Günther Steinernek konfliktusa is volt riporterekkel, amikor azt feszegették, megromlott-e a viszonya Schumacherrel. A csapatfőnök „felesleges provokációt" is érzett, de nem haragszik a sajtóra.

Schumacher az Osztrák Nagydíjon Forrás: Glenn Dunbar / LAT Images/Motorsport Images

– nyilatkozta a Motorsport-total.com-nak. – Nyugtalanságot keltettek, ami korábban nem volt. Úgy tűnt, mintha rossz ember lennék, aki szerint Mick nem való a Forma-1-be, satöbbi."

„De [a médiának] semmilyen ráhatása sincs arra, hogy mi történik nálunk. Sok célt megvalósítottunk, úgy vélem. Nem pánikoltunk, hiába híresztelték. Jó a kapcsolat köztem és Mick között, pedig megpróbáltak ártani nekünk. Csak ránk tartozik, amiről egymással beszélünk."

Miután Lewis Hamiltonnal csatázott Ausztriában, Schumacher arról beszélt, ebből rengeteget tanult, és Steiner szintén úgy véli, az ilyen jellegű küzdelmek (mint például a Max Verstappen elleni csata Silverstone-ban) a javára válnak.

Mick Schumacher Forrás: AFP/Ozan Kose

„Tavaly a mezőny végén nem sokat tudott tanulni a Forma-1 működéséről. Sok fiatal érkezik a Forma-2-ből úgy, hogy azt hiszik, már ismerik. A megértéséhez viszont idő kell, nem lehet erőltetni a folyamatot. Olyan, mint az iskola, nem lehet két nap alatt elsajátítani négy év tananyagát. Micknek most kell megtanulnia, milyen egy erősebb autót vezetni, erősebb ellenfelekkel harcolni, pontokat szerezni. Lépcsőfokonként kell előre haladnunk, amíg természetessé nem válik az, hogy a pontokért harcol – mondta. – Sosem volt olyan bizonytalan, mint amilyennek sokan gondolták. Kanada óta könnyebben vezet, látható rajta, hogy boldogabb."

Megkérdezték tőle azt is, mit tud arról, hogy motorszállító partnerük, a Schumachert is támogató Ferrari dönt-e a versenyző sorsáról.

– ismerte el, de hozzátette, ettől függetlenül nem teljes mértékben a Ferrari szabja meg, mit csinál a Haas.