Hamilton nem aggódik, pedig papíron élete legrosszabb F1-es szezonját futja

Forma-1, Lewis Hamilton, Brit Nagydíj 2022, péntek
Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes AMG Petronas F1 Team during practice ahead of the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 1, 2022 in Northampton, United Kingdom. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Hiába végzett dobogón a brit a hazai versenyén, 2007 óta a legrosszabb szezonját futja a sportágban. Lewis Hamilton számos rekordot ért el Forma-1-es pályafutása során, de a Brit Nagydíjon egy talán kevésbé kedvező statisztikát is fűzött a nevéhez, amiről azt állítja, hogy egyáltalán nem zavarja. 

Lewis Hamilton kitart azon állítása mellett, hogy nem aggódik, miután a Brit Nagydíjat követően immár ez a leghosszabb győzelem nélküli sorozata a szezon eleje óta a Forma-1-es karrierjében.

A 2022-es szezon újabb mérföldkövet hozott Hamilton számára, hiszen azzal, hogy nem aratott győzelmet az első 10 futamon belül, beállította a saját legrosszabb eredményét a Forma-1-ben.

Mióta 2007-ben csatlakozott a mezőnyhöz, minden évben ezen a ponton törte meg a nyeretlenségi sorozatát. Idén azonban ezt nem sikerült megugrania hazai pályán sem a britnek. A jelenlegi szezonban Hamilton legjobb eredménye a harmadik helyezés, amelyet három alkalommal ért el, beleértve a silverstone-i versenyt is.

Hamiltont nem aggasztja a statisztika
Arra a kérdésre, hogy furcsa érzés-e, hogy még nem nyert futamot 2022-ben, Hamilton tagadta, hogy zavarná a tény:

- mondta a Mercedes pilótája a médiának, köztük a RacingNews365.com-nak a Brit Nagydíj után.

Hamilton a szezon egyik legerősebb hétvégéjét hozta eddig Silverstone-ban, és egy szakaszban úgy tűnt, hogy versenyben lehet akár a győzelemért is.
Ez reményt adott neki, hogy az Ezüstnyilak mire lehetnek képesek a jövőben.

- tette hozzá Hamilton.