Steiner érdekes magyarázattal szolgált a Haas egyik gyengeségére

Forma-1, Brit Nagydíj, Haas, Mick Schumacher
SILVERSTONE CIRCUIT, UNITED KINGDOM - JULY 01: Mick Schumacher, Haas F1 Team, Guenther Steiner, Team Principal, Haas F1, and Ayao Komatsu, Chief Engineer, Haas F1, on the pit wall during the British GP at Silverstone Circuit on Friday July 01, 2022 in Northamptonshire, United Kingdom. (Photo by Andy Hone / LAT Images)
Vágólapra másolva!
Günther Steiner úgy érzi, a két, sereghajtóként eltöltött évben elszoktak az éles helyzetektől, ezért hibáztak többször a stratégiával. Ebben mindenképp javulniuk kell.

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke egy érdekes pszichológiai tényezőre hívta fel a figyelmet csapatával kapcsolatban. Az amerikai istálló 2020-ban és 2021-ben a mezőny végén bukdácsolt, tavaly pontot sem szerzett, így elszoktak az éles helyzetektől, ami elrontott taktikai döntésekben mutatkozik meg.

„Javulnunk kell a stratégiával, ezzel foglalkoznunk kell. Nem azért, mert ne tudnánk, mit kell tenni, hanem mert időnként tétovázunk a döntéssel" – világított rá Steiner a Brit Nagydíj előtt.

„De visszafordíthatjuk a folyamatot. Kell néhány jó eredmény helyes döntésekkel, és akkor sikerül."

A Haas bokszutcai irányítóközpontja és Mick Schumacher Forrás: Andy Hone / LAT Images/Motorsport Images

„Mindenkinek meginogna az önbizalma két ilyen év után. Nem akarunk rosszul választani, és ez néha megakadályoz abban, hogy a helyes döntést hozzuk. Furán hangzik, de ez történik."

„Azt hisszük, a döntés hiánya a helyes, pedig nem az."

A Haas meglepően jól kezdte a szezont, de utána visszaesett a teljesítményük, a harmadik verseny óta nem szereztek pontot. Ebben megbízhatósági problémák is közrejátszottak.