Vágólapra másolva!
Az F1 egykori vezérigazgatója kemény szavakkal illette a hétszeres brit világbajnokot. Ecclestone azt állítja, hogy Toto Wolffnak „kicsit elege van" Lewis Hamiltonból, akiről azt gondolja, hogy 2022-ben nem is próbálkozik jó teljesítményt nyújtani.

Nem volt könnyű szezonkezdet a Mercedes számára, de úgy tűnik, Hamilton többet szenved az autóval, mint George Russell, hiszen a fiatal pilóta az eddigi kilenc futamból hét versenyen végzett a csapattársa előtt. Hamilton ugyan szerződést hosszabbított, ami szerint 2023 végéig folytatja a versenyzést a Mercedesnél, Ecclestone mégis esélyt lát arra, hogy a hétszeres világbajnok hamarabb távozik a Forma-1-ből.

- mondta Ecclestone a Daily Mailnek.

"Nem tudom, hogy miért öltözködik azokba a vicces ruhákba. Fizetnek neki érte? Vagy azért csinálja, hogy észrevegyék? Talán az utóbbiról lehet szó."

Ecclestone Hamiltonról: Nem hiszem, hogy túlságosan érdekli már a versenyzés
Ecclestone meglepődött, hogy Russell az idei szezon során már hétszer is legyőzte Hamiltont, és úgy gondolja, hogy a hétszeres világbajnok már nem tesz annyi erőfeszítést a pályán, mint korábban.

- mondta az F1 korábbi vezérigazgatója.

"Totónak meglehetősen elege van Lewisból. Nem látnám, hogy próbálkozna jobb lenni, önök igen? Fogalmazzunk másképp: úgy tűnik, Lewist nem zavarja, hogy folyamatosan alulteljesít.

Bernie Ecclestone szerint Hamilton elveszítette a képességét arra, hogy ismét a győzelemért legyen képes harcolni Forrás: Getty Images/2015 Getty Images/Mark Thompson

„Ez egyáltalán nem vall rá. Versengő természete van, amihez képest túl könnyedén veszi a sorozatos rossz teljesítményt. Nem hiszem, hogy aktívan segíti George-ot. Nem hiszem, hogy bármit is csinálna. Nem hiszem, hogy túlságosan érdekli. Nem hajlandó annyi erőfeszítést tenni a győzelemért, mint amit a korábbi években megszoktunk tőle."

Hamilton hátfájdalmait is megkérdőjelezi
A hétszeres világbajnok az Azerbajdzsáni Nagydíjon sokat beszélt a hátfájdalmairól, miután a W13-ban végig pattogott az egész hétvégén. Úgy tűnt, hogy a brit alig tudott kiszállni az autójából a verseny végén, de Ecclestone kétségbe vonta, hogy Hamilton mennyit szenvedett valójában.

"Az egész egy nagy kamu"

- kommentálta az ügyet Ecclestone.

- fejtette ki a véleményét Hamilton idei teljesítményéről Bernie Ecclestone.
Forrás