Verstappen bebizonyította, hogy Kanada földrajzában is verhetetlen

Forma-1, Sergio Pérez, Max Verstappen, Azeri Nagydíj 2022, futam
BAKU, AZERBAIJAN - JUNE 12: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing and Second placed Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing talk after the F1 Grand Prix of Azerbaijan at Baku City Circuit on June 12, 2022 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Clive Rose/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Red Bull pilótáinak a jelenlegi versenyhelyszínről szóló állításokat kellett igaznak vagy hamisnak titulálni. Mint kiderült, Sergio Pérez kevésbé ismeri Kanadát, mint a holland, de sok érdekességet is megtudtak az országgal kapcsolatban.

Verstappen nem gondolta volna, hogy Kanada a világ első számú fánkfogyasztó országa – a rossz válasza után Pérez elmondta, hogy ő nincs meglepve, hiszen minden montreali sarkon sorban állnak az emberek a fánkboltokban. A holland azonban több rossz választ nem adott: tudta, hogy nem Toronto a főváros, és jól gondolta, hogy a kanadai népességnek a fele azért nem tudna síelve is elmenni a munkahelyére az év bármelyik napján.

A manitobai Churchill "a világ jegesmedve-fővárosa" címmel is büszkélkedhet Forrás: Biosphoto via AFP/Gilles Martin / Biosphoto/Gilles Martin

A világbajnoki éllovas ráérzett arra is, hogy

közösségbe csak jóillatúan lehet menni az országban, illetve hogy a manitobai Churchillben nem célszerű bezárni az ajtót

– hogy egy jegesmedve-támadás esetén a szomszédok gyorsan bemenekülhessenek bárkihez. Ráadásul Pérez feladataiból is többet tudott: az egyiknél fel is volt háborodva, hogy nem ő kapta az [igaz] állítást, miszerint [Oroszország mögött] a világ második legnagyobb területű országában versenyeznek jelenleg.

Sergio Péreznek nem ment ennyire jól a kvíz: ugyan könnyen megfejtette, hogy Kanada termeli a világ juharszirup-készletének nyolcvan százalékát, és hogy az országban túrázók nem kötelesek medveeledelt vinni magukkal, ám több jó válasza nem volt. A mexikói megtudhatta, hogy a jávorszarvasnak nem mindig van elsőbbsége az utakon – noha Verstappen szerint érdemes megadni neki a biztonság kedvéért –, hogy nem minden kanadai tud franciául, és hogy hiába hívják Finnországot „az ezer tó országának", Kanadában több tó van, mint a világ többi részén összesen.