Magnussen segít a kórházba került gyermekeken

Forma-1, Emilia Romagna Nagydíj, Kevin Magnussen
Haas F1 Team's Danish driver Kevin Magnussen arrives before the second practice session at the Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari race track in Imola, Italy, on April 23, 2022, ahead of the Formula One Emilia Romagna Grand Prix. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
A kislánya megváltoztatta az életét a Haas 29 éves pilótájának, aki idén új hozzáállással vágott neki a Forma-1-es szezonnak. Nem csupán a szavai bizonyítják ezt, hiszen pénzösszeggel is támogatja a dániai kórházak gyermekosztályait, a közösségi médiában pedig másokat is ugyanerre kér a rutinos versenyző.

Bár a váratlanul jó idénykezdet után az utóbbi három hétvége elég rosszul sikerült a teljes Haas csapatnak, így Kevin Magnussennek is, a dán továbbra is tartja azt az április végi kijelentését, miszerint másképpen, jóval felszabadultabban áll hozzá a hirtelen jött idei visszatérésénél a Forma-1-hez. Ebben elmondása szerint komoly szerepet játszik, hogy

tavaly megszületett első gyermeke, ami a legcsodálatosabb dolog volt az életében, és teljesen háttérbe helyezte nála az autóversenyzést.

Az elmúlt három nagydíj gyengélkedése a régi Magnussent idegessé tette volna, az idén azonban teljes felszabadultság jellemzi a dánt Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A kislánya az első számú oka annak, hogy a közelmúltban nagylelkű adakozásba kezdett a dán. A hazájában lévő kórházak gyermekosztályait támogatja jelentős összegben, erre pedig a követői figyelmét is felhívja, akiknek szintén kéri a segítségét.

„Köszönöm mindenkinek, aki részt vett a Play Heroes nevű alapítványért szóló gyűjtésemben. Már 109 ezer korona [5,7 millió forint] gyűlt össze, amiért nagyon hálás és egyben büszke vagyok – írta a 29 éves Magnussen a közösségi oldalán. – Természetesen az adománygyűjtés tovább folytatódik apák napján [ami hazájában vasárnap volt] is, még mindig lehet felajánlásokat tenni.

Szóval: segítenél te is nekem, hogy az ápolásra szoruló gyermekek élete élvezetesebb lehessen?"

Magnussen 2019-ben vette feleségül Louise Gjørupot, tavaly pedig megszületett Laura nevű kislányuk