Vágólapra másolva!
Charles Leclerc nem tudta leplezni dühét a csapatrádióban a Ferrarinak a Monacói Nagydíjon a boxkiállásnál elkövetett szarvashiba után. A monacói bevallása szerint ez egy "összetett" helyzet volt, amit még elemezniük kell, és megoldásokat találni ezekre a problémákra. 

Charles Leclerc elárulta, hogyan fogja a Ferrari kezelni azt, ami a stratégiájában elromlott a Monacói Nagydíjon. A monacói hazai futamának jelentős részét a pole pozícióból indulva vezette, de a boxkiállás után csapattársa, Carlos Sainz, valamint a Red Bull páros, Sergio Perez és Max Verstappen is megelőzte. Leclerc akkor hallhatóan dühöngött a csapatrádióban, és a negyedik helyen zárta az eseményt, Perez pedig Sainz és Verstappen előtt győzött.

Leclerc a boxkiállások at emeli ki, mint hibafaktor
Utólag visszatekintve a verseny eseményeire, Leclerc az ő szemszögéből magyarázta el a történteket.

– mondta Leclerc a médiának.

Hogyan tanul a Ferrari a hibákból?
Arról, hogy a csapat hogyan halad előre a történtek után, Leclerc azt mondja, hogy megbeszéléseket folynak arról, hogy felmérjék az elkövetett hibákat.

- magyarázta csalódottan a monacói.

A monacói versenyen történt hibák a Ferrari részéről azt jelentik, hogy Leclerc immár kilenc pont hátrányban van az éllovas Max Verstappen előtt a világbajnoki tabellán, míg a futamgyőztes Perez mindössze hat ponttal van lemaradva Leclerc mögött.
Forrás