Spanyol Nagydíj - Nemzetközi sajtóvisszhang

Forma-1, Spanyol Nagydíj, Charles Leclerc, Max Verstappen
Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc talks with Red Bull's Dutch driver Max Verstappen (R) after the qualifying session at the Circuit de Catalunya on May 21, 2022 in Montmelo, on the outskirts of Barcelona, ahead of the Spanish Formula One Grand Prix. (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
A nemzetközi sajtó elsősorban a világbajnoki címvédő és immár az összetettben pontversenyben is vezető Max Verstappennek a győzelméről, valamint az eddigi éllovas Charles Leclerc-nek a kieséséről írt a vasárnapi Forma-1-es Spanyol Nagydíj másnapján.

Kaotikus nagydíjon van túl a száguldó cirkusz mezőnye, miután az egész hétvége során uralkodó Leclerc váratlanul műszaki hibát szenvedett a futamon, ezt pedig kihasználta a kicsúszással és DRS-problémával is küzdő Verstappen. A holland címvédő a futamgyőzelemmel átvette a vezetést a világbajnoki tabellán is, a remek csapatemberként viselkedő Sergio Pérez második helyével pedig a konstruktőrök között is megelőzte a Ferrarit a Red Bull. Lássuk, hogyan vélekedett a Spanyol Nagydíjról a nemzetközi sajtó!

Leclerc-nek összeomlásként, Verstappennek feltámadásként lehet felfogni a Spanyol Nagydíj futamát Forrás: AFP/Lluis Gene

Nagy-Britannia:
The Sun:
„A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton a pokol széléről visszakapaszkodva ötödikként ért célba, ami hihetetlennek tűnik, ha arra gondolunk, hogy az első körben defektet kapott".
Daily Mail:
„Max Verstappen a negyedik pozícióból rajtolva az élre küzdötte magát és megnyerte a Spanyol Nagydíjat. Lewis Hamiltont a csapata rángatta vissza a kétségbeesésből, de a hétszeres vb-győztes most vélhetően úgy érzi, hogy újra meghódíthatja a világot".
The Guardian:
„A drámai, incidensekkel tarkított Spanyol Nagydíjon senkinek sem volt könnyű versenye, de a kitartás kifizetődőnek bizonyult. Lewis Hamilton az első körben a 19. helyre esett vissza, végül mégis ötödikként zárt, ami bizonyíték arra, hogy a Mercedes jó úton jár az autó fejlesztésével. Max Verstappen a győzelemhez a műszaki problémákkal is megküzdött, és sikerével az összetett élére ugrott".

Franciaország:
L'Équipe:
„Jegyzőkönyv a Spanyol Nagydíjról: Verstappen opportunista, Pérez modellértékű csapattárs".
Le Figaro:
„Kettős Red Bull-győzelem Spanyolországban, a Ferrari és Leclerc sokat veszített".

Spanyolország:
Marca:
„Verstappen legyőzte a démonjait, és ő az új éllovas a bajnokságban. Győzelem a kicsúszás, az idegösszeomlás leküzdése és Leclerc kiesése után".
El País:
„Senki nem kérdőjelezi meg Verstappen szerepét a Red Bullnál. A legutóbbi idényben sikerült megállítania és végül legyőznie Hamiltont, a mostani szezonban pedig máris az összetett élén áll. Mindezt olyan vasárnapokon éri el, mint a legutóbbi is, amikor a nem jól működő állítható hátsó szárny (DRS) miatt az árral szemben kellett úsznia".

Olaszország:
La Repubblica:
„Kettős Red Bull-siker Montmelóban: a holland győzött és az összetettben megelőzte a monacóit, aki műszaki probléma miatt az élről volt kénytelen feladni a futamot".

Ausztria:
Kurier:
„Leclerc és a Ferrari drámája biztosította be Verstappen győzelmét és azt, hogy a holland az összetett élére ugorjon".

Svájc:
Blick:
„Verstappen Leclerc drámájának köszönhetően a vb új éllovasává vált".