Vágólapra másolva!
Max Verstappen az FC Barcelona egyik legrégebbi játékosával fotózkodott a Spanyol Nagydíj helyszínén. A holland pilóta olyan mezzel a kezében pózol a közös képen, ami a tavalyi világbajnoki címére emlékezteti.

A Forma-1-es versenynaptárban Barcelona az a helyszín, amelynek városa messze a legismertebb futballklubbal rendelkezik az FC Barcelona révén. Éppen ezért adta magát, hogy a csapat egyik játékosa kilátogasson a pályára,

és elkészüljön az ilyenkor szokásos közös kép róla és valamelyik pilótáról.

Elsőre kézenfekvőnek tűnhetne, hogy utóbbi valamelyik spanyol versenyző, Carlos Sainz vagy Fernando Alonso volt, ám mindketten közismerten a katalán alakulat ősi riválisának, a Real Madridnak szurkolnak, így meglehetősen furcsán vette volna ki magát, ha egy Barcelona-játékossal pózolnak gránátvörös-kék mezzel a kezükben.

Max Verstappen és Sergi Roberto

Éppen ezért nem ők, hanem a szintén futballrajongó Max Verstappen volt az, aki találkozott Sergi Robertóval, a gárda egyik legrégebbi játékosával. A jobbhátvédként és középpályásként is bevethető futballista egész felnőtt karrierjét a Barcelona első, illetve második csapatánál töltötte, a sportágat kevésbé szorosan követők alighanem a 2017-es PSG elleni meccs kapcsán emlékezhetnek rá a leginkább, hiszen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján ő állította be a 6–1-es végeredményt a 90+5. percben, kiharcolva ezzel a továbbjutást azok után, hogy az első meccsen csapata 4–0-s vereséget szenvedett.

A spanyol játékos ráadásul személyre szabott, névvel ellátott mezzel ajándékozta meg Verstappent, az alatta lévő számon pedig szintén nem kellett sokat gondolkodni. Tekintve, hogy tavalyi vb-címének köszönhetően a holland pilóta idén már az 1-es rajtszámot viseli, adta magát, hogy a mez hátulján is ez a szám szerepeljen. Persze Roberto sem távozott üres kézzel, ő a Red Bull ruházatának egyik darabját kapta meg.