Hazai pályán szerezné meg az első győzelmét a Ferrari pilótája

Carlos Sainz, Forma-1, Spanyol Nagydíj, Renault, 2018
55 Carlos Sainz from Spain Renault Sport F1 Team RS18 in front of his fans during the Spanish Formula One Grand Prix at Circuit de Catalunya on March 12, 2018 in Montmelo, Spain. (Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto) (Photo by Xavier Bonilla / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A csapattársához képest gyenge szezonkezdeten van túl Carlos Sainz, aki a három dobogója ellenére egyszer sem tudott Charles Leclerc előtt végezni. A Spanyol Nagydíj azonban extra motivációt ad számára, és szeretne futamgyőzelemmel bizonyítani a hazai közönségnek.

A melbourne-i és az imolai kiesése után Miamiban a visszatérés jeleit mutatta Carlos Sainz: annak ellenére, hogy a pénteki szabadedzésen összetörte a Ferrarit, a futamon harmadikként tudott zárni. A huszonhét éves spanyol rendkívül lelkesen várja, hogy az egyik év eleji tesztnek is otthont adó pályán versenyezzen, ahol a közönség várhatóan (Fernando Alonso mellett) leginkább az ő pártját fogja.

„Nyilván mindannyian jól ismerjük ezt a pályát, és szerintem élvezzük is.

Szerintem a 3-as és a 9-es kanyar a legizgalmasabb, de keverednek a magas, a közepes és az alacsony sebességű kanyarok, ami kihívást jelent a megfelelő egyensúly eléréséért – véli a spanyol, a pálya tulajdonságaival pedig mi is részletesen foglalkoztunk az előzetesünkben. – A cél, mint minden versenyhétvégén, az, hogy a maximumot kihozzuk az autónkból, és megpróbáljuk megnyerni a nagydíjat.

A helyi szurkolók széles körű buzdítása mellett Sainzot az a megtiszteltetés is éri, hogy

saját lelátóval, a 3500 fős „Grada CS55"-tel is rendelkezik a Spanyol Nagydíjon, a pilótát ez a tény pedig még inkább ösztönzi.

Főleg azok után, hogy az elmúlt két évben nem, vagy alig lehetett szurkoló a pálya mentén, idén viszont az összes jegyet eladták. A spanyol így tudni fogja, hogy az óriási hangzavar honnan jön, és alig várja, hogy személyesen is találkozzon a rajongóival.