Vágólapra másolva!
A négyszeres világbajnok odaszúrt kicsit a Miami Nagydíjnak, és egy másik amerikai pályát dicsért helyette. Véleményét meghallották a tengerentúlon is, és ajánlottak neki egy tesztet egy IndyCar autóban.

A Miami Nagydíj közepesen jó versennyel debütált a Forma-1-ben. A vonalvezetésének akadtak érdekes részletei, de bizonyos hiányosságok is felmerültek a pályával kapcsolatban. A klasszikus helyszíneket közismerten kedvelő Sebastian Vettel kicsit odaszúrt, és azt mondta, jobban kedveli "az igazi amerikai pályákat".

„Az új pálya építésére fordított pénzből felújíthattak volna néhány nagyszerű helyszínt, például a Road Americát. Vezetési szempontból sokkal izgalmasabb lett volna oda menni" – idézte a négyszeres bajnokot a Racingnews365.com.

Vettelt szeretettel várják tesztelésre az IndyCar-ban Forrás: Zak Mauger/Zak Mauger

A Wisconsinban található, autópályára épült helyszín számos amerikai sorozatot fogad, de a Forma-1 körforgásába valószínűleg sohasem kerül be. Mindazonáltal Vettel észrevételét meghallotta a tengerentúlon sikeres Rahal-család, és az IndyCar-ban többszörös futamgyőztes Graham a Twitteren üzent egy érdekes lehetőséget kínálva.

– írta. – Megtiszteltetés volna, ha az autónkba ülnél." Apja, a csapatvezető Bobby pedig hozzátette: "Seb, ez egy ajánlat, fogadd el, ha akarod."

A Forma-1 és a az IndyCar között van átjárás, utóbbi jelenlegi mezőnyéből Romain Grosjean, Juan Pablo Montoya, Szato Takuma, Marcus Ericsson, Alexander Rossi is részt vett korábban a világbajnoki sorozatban. Colton Hertától pedig többen azt várják, hogy hosszú idő után ő lesz a következő amerikai pilóta az F1-ben.