Az F1 szégyene, ha nem engedik csatlakozni az amerikai csapatot

Michael Andretti
INDIANAPOLIS, INDIANA - MAY 26: Michael Andretti drives a car prior to the 103rd running of the Indianapolis 500 at Indianapolis Motor Speedway on May 26, 2019 in Indianapolis, Indiana. Chris Graythen/Getty Images/AFP (Photo by Chris Graythen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A világbajnoki sorozatba vágyik Michael Andretti a csapatával, de egyelőre nincs engedélye hozzá. Az egyik rivális IndyCar-csapat ügyvezetője szerint lehet, hogy az F1-es vetélytársak félnek a képességeitől.

2024-től szeretne csapatával a Forma-1-ben indulni az IndyCar-ban érdekelt Michael Andretti, de egyelőre nem kapta meg az engedélyt hozzá. A világbajnoki sorozatban korábban versenyzőként résztvevő csapattulajdonos nemrég más úton, az Alfa Romeo istállójának megvásárlásával próbált volna csatlakozni a mezőnyhöz – ez nem jött össze, így hozna létre egy vadonatúj, tizenegyedik alakulatot.

Az IndyCar előző két bajnokát adó Chip Ganassi Racing ügyvezetője, Mike Hull szerint Andrettiék méltók a nevezésre, és felvetette, hogy potenciális jövőbeli vetélytársai talán félnek a képességeitől. „Merész vállalkozás, a legjobbakat kívánom nekik – nyilatkozta a The Race-nek. – Tíz milliárdos vesz részt (a Forma-1-ben) 20 autóval, különböző szinten. De mindannyian alkalmasak rá, és megvan hozzá a pénztárcájuk."

Michael Andretti elszánt, hogy az F1-ben csapatot indítson Forrás: Getty Images via AFP/2019 Getty Images/Chris Graythen

„Michael-ben versenyzői vér folyik, tudja, miről szól ez az egész. Korábban pilóta volt, az apja pedig egyike volt a legkiválóbb versenyzőknek, akit valaha láttam. Vagyis nagyon alkalmas a feladatra."

„Michael tudni fogja, hogyan versenyeztessen autókat ott. Erre van szükség, és nem szabadna hagyni, hogy visszautasítsanak olyasvalakit, aki rátermett a feladatra. Ha ezt teszik, az az F1 szégyene lesz."

Utoljára 2016-ban érkezett új istálló a mezőnybe, az amerikai Haas révén.