Hamilton: Számos ostoba megjegyzést kaptam, de ezekre nem figyelek

Forma-1, Lewis Hamilton, Miami Nagydíj 2022, péntek
Mercedes' British driver Lewis Hamilton attends the press conference for the first practice at the Miami International Autodrome for the Miami Formula One Grand Prix, in Miami Gardens, Florida, on May 6, 2022. (Photo by CHANDAN KHANNA / AFP)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton ismét reagált a gyenge eredményeire vonatkozó megjegyzésekre. A hétszeres világbajnok ostobának és tiszteletlennek titulálta ezeket a megszólalásokat, de hozzátette, nem foglalkozik velük, helyette arra koncentrál, hogy csapatával együtt felálljon a gödörből.

A Mercedes nem kezdte jól a 2022-es évet, ami a két pilóta közül egyelőre elsősorban Lewis Hamilton teljesítményére nyomja rá a bélyegét. A hétszeres világbajnok négyből három futamon kikapott George Russelltől, és bár Melbourne-ben pechje volt, Szaúd-Arábiában az időmérő, Imolában a verseny sikerült neki rosszul.

Hamilton ismét melegebb éghajlatra küldte néhány kritikusát Forrás: AFP/Chandan Khanna

Ennek következtében elindultak a találgatások a brit pilóta jövőjét illetően, és többen is elkezdtek foglalkozni az esetleges idő előtti visszavonulásával. A kétszeres világbajnok Mika Häkkinen, valamint Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója is megszólalt a témában, amire Hamilton nemrég egy képpel reagált, illetve egy rövid bejegyzéssel reagált. A Miami Nagydíj előtti sajtótájékoztatón azonban ismét előkerült a téma, és a 37 éves versenyző nincs túl jó véleménnyel ezekről a megszólalásokról.

– nyilatkozta. – Végső soron érdekes volt megfigyelni. Elég sok tiszteletlen hozzászólást láttam, de ez várható volt. Én csak leszegem a fejem. Tudom, ki vagyok, tudom, mit csinálok, és szeretem, amit csinálok.”

A Miami Nagydíj hétvégéjének pénteki napján a Mercedes sokkal jobban szerepelt az eddigieknél, igaz, a harmadik szabadedzésen nagyon hátul végeztek, bár valószínűleg ez utóbbi csalóka. Hamilton leszögezte, továbbra is az a céljuk, hogy kimásszanak a gödörből.

Nehéz időszakon megyünk keresztül

– jelentette ki. – Nem úgy rajtoltunk, ahogyan szerettünk volna, de nagy küzdők vagyunk. Ha ezt valaki nem tudja rólam, az egyszerűen nem ismer, ami teljesen rendben van. Továbbra is mindent megteszek, hogy összetartsak a csapattal, és olyan keményen harcoljunk, amennyire csak tudunk.”

Hamilton továbbra is arra koncentrál, hogy a Mercedesszel együtt kilábaljon a hullámvölgyből Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Jared C. Tilton

A Mercedes pilótája egy másik kérdésre válaszolva tovább méltatta csapatát. Leszögezte, hogy kiváltság ennél az istállónál dolgozni, hiszen itt „mindenki felemeli a másikat”. Hozzátette, hogy az elmúlt héten „csodálatos beszélgetéseket” folytatott a csapattagokkal, és hihetetlennek nevezte, hogy mennyire támogatóak voltak ezekben a nehéz időkben. Végül elmondta, hogy néhány rossz verseny nem fogja megállítani őket, és ilyen körülmények között még édesebb a siker, amiről nincs kétsége, hogy el fogják érni.