Vágólapra másolva!
Nem csak a Forma-1-ben volt meg a franciában a túlzottan durva vezetési stílus, hanem az IndyCarra is maradt benne tartalék. A vasárnapi futamon ezúttal Graham Rahalt akasztotta ki a szándékosnak vélt ütközéseivel, az amerikai a verseny után el is mondta a kritikákat Grosjeannal kapcsolatban.

Romain Grosjean a vasárnapi, alabamai IndyCar-futam hajrájában húzta ki a gyufát egyik riválisánál, Graham Rahalnál, az amerikai szerint a korábban tíz évet a Forma-1-ben eltöltő francia túl sokat képzel magáról az F1-es múltja miatt. Négy körrel a verseny vége előtt Grosjean előzni próbálta a részben édesapja tulajdonában lévő csapattal versenyző Rahalt, amikor

kétszer is látszólag szándékosan ráhúzta az autót vetélytársára,

mindkét alkalommal össze is érve az amerikaival. A manővert nem büntették meg, végül Grosjean a hetedik, Rahal pedig a nyolcadik helyen ért célba.

Grosjean az Egyesült Államokban is elszabadult, agresszív vezetési stílusa újabb riválisát akasztotta ki Forrás: Twitter

„Szerintem egyértelmű [a szándékosság] – nyilatkozta Rahal a futam után. – Nézzék meg a belső kamerás felvételekből, hogy merre állt éppen a feje. Tudtam, hogy Romain belém akar majd robbanni, mert előre figyelmeztettek, hogy ilyeneket csinál.

Egy ponton ki kell tisztítanunk az ilyen tetteket."

A Grosjeant a Forma-1-ből ismerők hozzászokhattak hasonló mutatványokhoz, a 2012-es Belga Nagydíj rajtjánál például olyan felelőtlenül próbált pozíciókat nyerni, hogy egy veszélyes tömegbalesetet okozott, aminek egyfutamos eltiltás is a következménye lett. Rahal szerint ezt a viselkedést az IndyCarra is megőrizte a francia.

– folytatta Rahal. – Ha a versenyirányítás nem akar ellene tenni, nem is fog. De így amikor mi ütközünk neki, akkor ellenünk se ítéljenek semmit. Régebben ennél sokkal kisebbért is megbüntettek engem."

Rahal azt is hozzátette, hogy nincsen egyedül a mezőnyben a véleményével, miután a Haast a 2020-as ijesztő bahreini balesete után elhagyó francia az elmúlt másfél évben több riválisának is kellemetlen perceket okozott az IndyCarban.

„Azt hiszem, mindannyiunknak össze kell fogni, mert nem csak nekem van problémám, elég sokan ütköztünk már össze ezzel a sráccal. Ha a szerepek felcserélődnek, az ítéleteknek következetesnek kell maradniuk. Csak ennyit mondok, mert egyszer fel fognak cserélődni, és akkor nem fogok szépen játszani – fenyegetőzött Rahal. – Ez a fickó túlságosan is hosszúra nyújtja a beilleszkedését."