Vágólapra másolva!
Noha a brit autógyártó cég Forma-1-es csapatát elsősorban a Mercedes támogatja, Tobias Moers helyére két, korábban a Ferrari vezetőségében dolgozó ember kerül. Az Aston Martin F1 Team tulajdonosa, Lawrence Stroll üdvözölte a bejelentést, és bízik csapata szebb jövőjében.

Már nem Tobias Moers a brit autógyártó cég első embere, miután a tisztséget 2020 augusztusa óta betöltő német üzletember helyét a Ferrari két munkatársa veszi át. Moers – aki korábban a Mercedes-AMG igazgatótanácsának elnöke is volt – közös megegyezéssel, azonnali hatállyal távozott a vezérigazgatói pozícióból, de július végéig még támogatja a vállalatot a zökkenőmentes váltás érdekében.

Helyére Amedeo Felisa, a Ferrari korábbi vezérigazgatója érkezik ügyvezető igazgatóként, akihez június 1-jétől csatlakozik Roberto Fedeli is, mint a cég műszaki vezetője.

Lance Stroll édesapja, az Aston Martin F1 Team ügyvezető elnöke ugyan megköszönte Moers eddigi munkáját a vállalatért, szerinte az új vezetőség nála is többre lehet képes.

„Az üzletnek a növekedés új szakaszába kell lépnie új vezetői csapattal és az új struktúrával, hogy biztosítsuk céljaink elérését – áll Stroll közleményében. – Új szervezeti keretünk teljes mértékben támogatja a vállalatot a benne rejlő lehetőségek kiaknázásában, és elősegíti a szorosabb együttműködést, az összetartóbb munkamódszert mind belső, mind külső szinten, különösen stratégiai partnereinkkel, köztük a Mercedes-Benz AG-vel, és tovább gyorsítja a technológiatranszfer-programokat a Aston Martin Aramco Cognizant Formula 1 Teammel."

Lawrence Stroll (jobbra) örül a változásnak az Aston Martin élén Forrás: Motorsport Images/Zak Mauger

Stroll csapata jelenleg a fiával, Sebastian Vettellel és Nico Hülkenberggel az eddigi négy futamon mindössze öt pontot szerzett, igaz, ezeket mind a legutóbbi, imolai futamon. A kanadai üzletember bízik abban, hogy a jövőben a két exferraris vezetésével további fejlődésen mennek keresztül.