Hill szerint Pérez egy szempontból biztosan jobb, mint Leclerc

Forma-1, Belga Nagydíj, Damon Hill, Lewis Hamilton, 2018
Mercedes' British driver Lewis Hamilton (R) receives the Pirelli Pole Position Award from British former Formula One driver Damon Hill after winning the pole position in the qualifying session at the Spa-Francorchamps circuit in Spa on August 25, 2018 ahead of the Belgian Formula One Grand Prix. - (Photo by JOHN THYS / AFP)
Vágólapra másolva!
A korábbi világbajnok szerint a mexikói sokkal kiegyensúlyozottabb és stabilabb a jelenlegi éllovasnál. A Leclerc által a legutóbbi futamon elkövetett hiba ugyanis Pérezzel nem történhet meg, aki jobban kezeli a stresszes helyzeteket.

Az 1996-os világbajnok Damon Hill szerint változásokon kell átmennie Charles Leclerc-nek azok után, hogy az Emilia Romagna Nagydíjon saját hibája miatt a hatodik helyen ért célba a biztosnak tűnő dobogó helyett. Leclerc Sergio Pérezt üldözte az imolai nagydíj hajrájához közeledve a második hely megszerzése érdekében, amikor a Variante Alta kanyarban megpördült, és megsérült annyira a Ferrarija, hogy bokszkiállásra is kényszerült.

Damon Hill a visszavonulása óta is szoros kapcsolatot ápol a sportággal Forrás: AFP/John Thys

„[Leclerc] arra gondolt, könnyen átdobja magát a rázóköveken, de túlságosan ambiciózus volt a baleset előtti pillanatokban, saját magát is mohónak nevezte – hallhattuk Hilltől a Miami Nagydíj felvezetésére is szolgáló F1 Nation podcastben, aminek Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója is a vendége volt. –

Hill úgy érzi, hogy a monacóinak változtatnia kell a hozzáállásán, ha világbajnoki címre pályázik – márpedig négy futam után 27 pont előnye van a címvédő Max Verstappen előtt az élen.

Az ilyen meggondolatlan mozdulatok ugyanis könnyen a monacói vb-címébe kerülhetnek az év végén, ellenpéldának Pérezt hozta fel, aki egy másik élcsapathoz csatlakozása óta folyamatosan higgadtan birkózik meg a stresszhelyzetekkel, sokkal inkább, mint Leclerc.

„Miért csinál ilyet valaki, ha ennyire komoly felelősség ül a vállán? Ez olyan dolog, amit ki kell gyomlálni a versenyzésből élpilótaként. Egy vb-várományos nem csinálhat semmilyen meggondolatlan manővert – mondta az egykori Williams-sztár, majd rátért a mexikói dicséretére. –