Verstappen most már más érzésekkel várja a nagydíjakat

Forma-1, Emilia Romagna Nagydíj, Max Verstappen, Lando Norris
Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen drinks from a bottle of champagne as he celebrates on the podium after the Emilia Romagna Formula One Grand Prix at the Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari race track in Imola, Italy, on April 24, 2022. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
A holland versenyző és főnöke, Christian Horner egyaránt úgy véli, Verstappenről lekerült a nyomás azzal, hogy tavaly megnyerte a világbajnokságot.

Max Verstappen hatalmas tehetségként érkezett a Forma-1-be, s bár nem lett a sportág történetének legfiatalabb bajnoka, mert a Red Bull éveken át nem tudott kellően erős autót adni alá, tavaly megtört a jég és felért a csúcsra. Főnöke, Christian Horner szerint más klasszisok példájához hasonlóan ez felszabadította a holland pilótát.

„Láthattuk Sebastian Vettel esetében is, hogy az első bajnoki cím megszerzése leveszi a terhet egy pilóta válláról" – nyilatkozta az F1 hivatalos oldalának tudósítójának.

„A vezetése az első futamokon mutatja, hogy nagyon jó formában van."

Verstappen nyerte az előző futamot Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Bár az istálló tanácsadója, Helmut Marko nemrég egy osztrák tévéadónak úgy nyilatkozott, hogy szerinte Verstappenről akkor kerülne le végleg a teher, ha nyerte még egy bajnoki címet, az érintett úgy látja, ez már megtörtént mostanra.

„Csupán önmagamat adom. Élvezem, amit csinálok. Lekerült rólam a nyomás, élvezem az életet – mondta. – Ez észrevehető. Még mindig sokat jelent megnyerni egy futamot, de más érzésekkel készülök a versenyhétvégére."

Négy futam után a ferraris Charles Leclerc vezeti a bajnokságot, Verstappen 27 pont hátránnyal második mögötte. Két versenyt megnyert, kettőről műszaki hiba miat kiesett.