Vágólapra másolva!
John Elkann, a Ferrari elnöke elmagyarázta, hogyan vált a csapat 2022-ben a középpályás harcosokból a szezon tempóját diktáló istállóvá. Valamint arról is szót eljtett, hogy milyen felfogással állnak hozzá az idény további futamaihoz, illetve mennyire szoros csatákra készülnek a Red Bullal. 

John Elkann, a maranellóiak elnöke szerint, ha versenyképesnek lenni az F1-ben olyan, mint a Holdra menni, akkor a világbajnokság megnyerése olyan lenne számukra, mint eljutni a Marsra.
Az olasz-amerikai iparos úgy véli, hogy nagyságrendileg ekkora kihívás vár a Ferrarira, ha maguk mögött szeretnék tartani továbbra is a Red Bullt, és különösen Max Verstappent a 2022-ben folytatott kiélezett harcban.
Négy futam után Charles Leclerc még mindig vezeti a világbajnoki tabellát, de miután feladni kényszerült az Emilia Romagna Nagydíjat, így Verstappen csökkenteni tudta a lemaradását a monacóival szemben. A Ferrari erősen kezdte a szezont, a bahreini nyitóversenyre már úgy érkeztek, hogy az övék lesz az az autó, amely diktálni fogja a tempót a többieknek. A csapat nem titkolta azt a döntését, hogy korán felhagy a 2021-es szezonra való koncentrálással, és kizárólag a 2022-es autójuk megépítésére összpontosítják az erőforrásaikat.

Úgy tűnik, ez meghozta gyümölcsét: az olasz csapat Leclerc szahiri győzelmével meghozta a csapat számára a várva várt futamgyőzelmet, amit röviddel azután Ausztráliában is megismételt.

Elkann: Betartottuk amit ígértünk
A Ferrari remek 2022-es rajtja után az F1TV-nek nyilatkozva Elkann elismerte, hogy habár futamgyőzelmekkel indították a szezont, és kemény tempót diktálnak a riválisoknak, az egyéni és a konstruktőri világbajnoki cím megszerzése egyaránt hatalmas kihívást jelent a csapat számára.

– magyarázta.

Jól tudjuk, hogy a világbajnokságot az utolsó versenyen vagy az utolsó körben is meg lehet nyerni vagy épp el lehet veszíteni. Vannak olyan változók amelyeket mi irányítunk, van ráhatásunk, de sok olyan olyan is adott, amit egyáltalán nem tudunk befolyásolni.

Ezért olyan izgalmas a Forma-1, ez adja a szépségét. Mi, a Ferrarinál, nagyon izgatottan várjuk az elénk gördülő kihívásokat és az akadályokat egyaránt." - fogalmazott Elkann.
Forrás