Vágólapra másolva!
A hetedik helyezéssel a konstruktőrök rangsorában is előrébb vitte az istállót az AlphaTauri japánja, akinek sokat jelentett, hogy rengetegen szurkoltak neki a csapat hazai pályáján, Imolában. Gasly már nem volt ilyen boldog, miután Albon mögé szorult, és inkább a csapatfőnökével együtt már a következő futamra tekintett.

Akárcsak a Mercedes, a McLaren vagy az Alfa Romeo, az AlphaTauri is felemás Emilia Romagna Nagydíjon van túl. A balul sikerült péntek után a hétvége hátralévő részében a zárkózás volt a hazai pályán versenyző istálló feladata, ez azonban csak Cunoda Jukinak sikerült igazán, Pierre Gasly számára nem volt esély a pontszerzésre. A japán már a sprintfutamon is négy helyet tudott javítani az időmérős helyezéséhez képest,

a vasárnap pedig még kiválóbban alakult számára, amivel a csapat eddigi legjobb idei szereplését érte el (hetedik lett).

A huszonegy éves pilóta kiemelte, hogy mennyit jelentett számára a szurkolók támogatása, amit tapasztalt a lelátóról.

Cunoda egész vasárnap remekül koncentrált, és értékes pontokat szerzett az AlphaTaurinak Forrás: NurPhoto via AFP/Alessio De Marco/LiveMedia/NurPhoto/Alessio De Marco

„Nagyon elégedett vagyok a mai nappal, különösen a hazai pályán szerzett pontok miatt. Nagyon sokan néztek ma a gyárból a tribünön,

szóval meg kell köszönnöm mindenkinek, aki olyan keményen dolgozott a csapatért – nyilatkozta a futamot követően a csapatmédiának. – Az autó tempója nagyon jó volt, nem számítottam arra, hogy ilyen erős lesz a versenyen, de a hét során szépen haladtunk előre, és elégedett vagyok a délutáni teljesítményünkkel."

Gasly érthetően kevésbé volt elégedett a futamával, miután a remek első körök után beragadt Alexander Albon mögé, és a thait később a DRS segítségével sem tudta megelőzni. Noha pontot ez sem ért, komoly érdem azonban, hogy

Lewis Hamiltont több, mint negyven körön át maga mögött tudta – igaz, elmondása szerint nem volt nehéz feladat a hétszeres világbajnokot tartani.

„Frusztráló verseny volt, mindannyian egy DRS-vonatban ragadtunk, és a mi végsebességünkkel nem tudtunk sok mindent megtenni. Eddig a hétvégéig nagyon jó volt az időmérős teljesítményünk, most azonban sajnos nem teljesítettünk jól, ami azt jelentette, hogy hátulról kellett zárkóznunk – értékelt a francia, majd a jövőbe tekintett. – El kell mennünk, és ki kell dolgoznunk, hogy hogyan érhetünk el erősebb kvalifikációs teljesítményt a következő versenyre.

Gasly mosolya csak a lelkes szurkolóknak szólt, önmaga hétvégi teljesítményével nem volt megelégedve Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Az AlphaTauri csapatfőnöke, Franz Tost az anyacsapat dicséretét követően saját csapatát is elégedetten értékelte. Nemrég azért magasztalta japán pilótáját, hogy érettebben viselkedik, mint az első évében, ez pedig most is látszódott Cunodán.

„Nagyon izgalmas verseny volt a mai. Szeretnék gratulálni a Red Bullnak a jól megérdemelt egy-kettőhöz. Max [Verstappen] és Checo [Pérez] irányította a tempót az egész versenyen, igazán fantasztikus munkát végeztek – mondta az osztrák szakember vasárnap este. – Ami minket illet, szintén sikeres napunk volt.

Pierre viszont egy kicsit küszködött ezen a hétvégén, és [vasárnap] nem tudta megelőzni az előtte haladó autókat.
Most mindent ki kell elemeznünk, és ki kell derítenünk, mit tehetünk a teljesítményünk javítása érdekében Miamiban.

Hazai versenyünk lévén, a Scuderia AlphaTauri számos munkatársa ma a lelátóról élvezhette a versenyt, így nagyszerű volt számukra, hogy itt, Imolában láthatták Juki izgalmas teljesítményét. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek a csapatban, mind Faenzában, mind Bicesterben, akik hozzájárultak a mai sikerhez."