Vágólapra másolva!
Mick Schumacher azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem frusztrálja, hogy nem szerzett még pontot a Forma-1-ben. A hétvégi Emilia Romagna Nagydíjon erre lehetősége lett volna, azonban a rajtnál Alonsóval ütközött, majd ezt követően a 2-es 3-as kanyarkombinációban megpördült félig a vizes füvön és még több pozíciót veszített. Így Imolában ismét füstbe ment a pontszerzés lehetősége a Haas pilótája számára.

Mick Schumacher úgy véli, hogy fordulni fog a szerencséje a Haas-nál, miután a német pilóta üres kézzel távozott Imolából egy újabb balszerencsés kimenetelű versenyt követően.
Kevin Magnussen megszerezte a harmadik pontot (négy futam alatt) a csapatnak, Schumacher a 17. helyen kúszott haza, miután az első körös megpördülése után a 10. rajthelyről visszaesett a mezőny végére.

- mondta Mick Schumacher a médiának, köztük a RacingNews365.com-nak, miután leintették a versenyt.

Hol végezhetett volna Schumacher?
A csapattársa, Kevin Magnussen ismét megmutatta a VF-22 erejét, és a szezon egyik sikersztorijaként folyamatosan szállítja a pontokat az amerikai istállónak.

Megkérdezték Schumachert, hogy a potenciális pontszerzési hely benne volt-e a versenyében, mire azt felelte: "Határozottan. Azt hiszem, megvolt a tempónk, hogy a 10. hely körül legyünk."

- nyilatkozott pozitívan a Haas idei autójáról a német.

Nyilvánvalóan innentől kezdve teljesen mindegy, hogy mi történik, csak annyit tehetsz, hogy próbálsz visszajutni az elveszített pozíciódba.Még ha nem is pördülök meg a sikánnál a nedves füvön, az sem változtatott volna sokat a helyzetünkön, mivel a startot nagyon elrontottam." - ismerte el Schumacher, hogy valójában nem az autó teljesítményén múlt az, hogy ismét pont nélkül távozott egy futamról.