Vágólapra másolva!
A 2021-es világbajnok édesapja elismerte, hogy örömet szerzett neki, amikor látta fiát lekörözni Lewis Hamiltont az Emilia Romagna Nagydíjon.Míg Verstappen magabiztosan vezette a versenyt a pole pozícióból, Hamilton a 13. helyen küszködött, miután a hétvégén semmiféle javulást nem mutatott a Mercedes a brit pilóta alatt.

Bár a W13 nyilvánvalóan nincs azon a szinten, mint a Red Bull RB18 vagy a Ferrari F1-75 a szezon e korai szakaszában, George Russell a negyedik helyre hozta be a másik Mercedest.
Verstappen a 63 körös futam 43. körében lekörözte Hamiltont, ami pár hónappal ezelőtt még elképzelhetetlennek tűnt a 2021-es világbajnoki címért folytatott harcban. Jos elismerte, hogy különleges pillanat volt látni ami a pályán történik Imolában.

– írta Verstappen édesapja a Verstappen.com-on.

A Red Bull erősebb lett
A Red Bull hat év után az első 1-2-es helyezését érte el, Verstappen és Sergio Perez a maximális pontokat hozták el Imolából. Jos rámutatott, hogy a hétvégére hozott frissítések szerepet játszottak a csapat "erősödésében".

"Max kiváló hétvégét teljesített Imolában. Hihetetlen dominanciát mutatott."

- mondta.

Jos kifejtette, hogy a Red Bull azon képessége, hogy nyomás alatt tudja tartani a Ferrarit, azt eredményezte, hogy a maranellóiaknak jobban kellett nyomniuk a gázt, mint ahogyan azt talán szerették volna.

„Szombaton, a sprintfutamon láttuk ennek az első jeleit. Max utolérte Charlest. Ez azt jelentette, hogy a Ferrarinak a maximumon kellett teljesítenie, és arra kényszerítette őket, hogy többet használjanak a gumikat.

Olaszországban Max és a Red Bull nyomás alá helyezi a Ferrarit, nyomás alatt pedig könnyű hibázni. Ha könnyedén vezetsz, sokkal kisebb az esély.

- jelentette ki Jos Verstappen.
Forrás