Leclerc aggódik, nehogy megint kimerüljön

Forma-1, Charles Leclerc
Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc prepares prior to the start of the first practice session at the Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari race track in Imola, Italy, on April 22, 2022, ahead of the Formula One Emilia Romagna Grand Prix. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Tavaly megsínylette a hosszú idényt Leclerc, ezért nagyon odafigyel, hogy ezúttal ne fáradjon el az utolsó futamokra, hiszen most a vb-címre hajt. Szerinte ez sorsdöntő lehet a küzdelemben.

A Forma-1 2021-es idénye minden korábbinál hosszabb volt a 22 futammal, s bár az Orosz Nagydíj törlésével jelen állás szerint idén "csak" ugyanennyi verseny lesz, valószínűbb, hogy idén újabb rekord fog születni, hiszen azt rebesgetik, hogy Szingapúrban egy helyett két fordulót fognak rendezni.

Ezt elsősorban a szerelők és más, szervezéssel-vendéglátással foglalkozó csapattagok szenvedik meg, de a pilóták sem immunisak az egyre növekvő terhelésre Lando Norris nemrég kifejtette, örülne, ha többször lenne két helyett három szünet a versenyek között, a bajnokságot vezető Charles Leclerc pedig Imolában arról beszélt, hogy a bajnoki küzdelemre is hatással lehet, ki hogyan oldja meg a pihenést és a feltöltődést.

Leclerc odafigyel arra, hogy jól ossze be az energiáját a szezonra Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Minden részletre odafigyelek. Nem csak a pályán, de otthon is – mondta. – Hosszú az idény, jól be kell osztani az energiánkat."

„Sok apró részleten múlik minden, és ez döntő lehet az autóban. Egy ilyen szezonban tökéletes akarok lenni minden ilyen kis részlettel, amikor lehetőségem nyílik a bajnoki címért harcolni."

Leclerc három verseny után jelentős előnnyel vezeti a bajnokságot a remek formában lévő Ferrarival, és először nyílik esélye a bajnoki címért harcolni.