Vágólapra másolva!
George Russell "elég őrült" elképzelésnek titulálta azokat a felvetéseket, miszerint a csapat jelentős pozitív irányú fejlesztést ért el. A fiatal brit pilóta úgy érzi, hogy a csapat még egyáltalán nem lépett előre.

George Russell határozottan kitart amellett, hogy a Mercedes a szezon során valamikor vissza fog térni az F1-es rajtrács élére, de szerinte ez nem az imolai Emilia Romagna Nagydíjra fog megvalósulni.
Russell csatlakozott Toto Wolff csapatfőnökhöz, és azt állítja, hogy az istálló teljesítményproblémáit nem lehet egyik napról a másikra orvosolni, annak ellenére, hogy W13-as autójuk valamennyit előrelépett Melbourne-ben.
Lewis Hamilton és George Russell utol tudta érni a Red Bull mexikói pilótáját, és igencsak megküzdött Sergio Perezzel az Ausztrál Nagydíj közepén, miközben a Red Bull folyamatosan nehézségekkel nézett szembe.
A Mercedes végig a McLaren és az Alpine előtt autózott, bizonyítva a wokingiak folyamatos tiltakozását, miszerint gyorsabb lenne ez a két istálló idén a Mercedesnél.
Russell a napot a harmadik helyen zárta, a Ferrari és a Red Bull kiesését (Carlos Sainz és Max Verstappen) is kihasználva megszerezte első Mercedes-pódiumát.

Russell realista a Mercedes korlátozott előrehaladását illetően
De annak ellenére, hogy a Mercedes úgy tűnik, előrehaladt Ausztráliában, Russell úgy véli, hogy az alakulat ugyanolyan messze van riválisától, mint a 2022-es nyitóversenyeken Bahreinben és Szaúd-Arábiában.
A hétvégi Emilia Romagna Nagydíjon, a szezon első európai versenyén valószínűleg számos fejlesztést hajtanak végre a csapatok – de egyik sem fogja annyira befolyásolni az erőviszonyokat, hogy visszarepítse a Mercedest a mezőny élére – tette hozzá Russell.

- mondta Russell.

Ami azt illeti, hogy mikor léphet életbe a további fejlesztések, Russell hozzátette:

A fiatal brit realistán szemléli a Mercedes jövőjét. Az pedig, hogy Toto Wolff és George Russell jóslata bekövetlezik-e, hogy egy közepesen szereplő Mercedest láthatunk az imolai spirntfutamon, arra a hétvége választ fog adni.
Forrás