Vágólapra másolva!
Charles Leclerc ebben a szezonban eddig 71 pontot szedett a lehetséges 78-ból, ha a következő sprint futamon is folytatja a nyerő szériáját akkor hamarosan rekordot dönthet. A Ferrari monacói tehetsége két F1-es rekordot megdöntve távozhat Imolából, ha az Emilia Romagnai Nagydíj hétvégéje hibátlanul sikerül.

Leclerc már 34 pontos előnyt épített ki a az egyéni világbajnoki pontversenyben, három futam után két győzelemet is a magáénak tudhat.
Szinte tökéletes szezonkezdetével 71 pontot zsebelt be a lehetséges 78-ból – és a hétvégén megrendezésre kerülő. A szezon első F1-es sprint versenyével megvan a lehetősége arra, hogy minden eddiginél többet világbajnoki pontot szerezzen meg 4 futamon belül.

Ha úgy alakulnak az események, Leclerc birtokolhatja a legtöbb pontot egy F1-es szezon négy fordulója után (105), valamint a legnagyobb előnyt a mezőny többi pilótájával szemben (43+ pont).

Rosberg rekordja forog veszélyben
A jelenlegi rekord Nico Rosbergé, aki miután megnyerte a 2016-os szezon első négy fordulóját, 43 ponttal lehagyva maga mögött Lewis Hamiltont, összesen 105 ponttal vezetve a tabellát.
Kivételesen magas pontszámait – és rekordját – segítette, hogy 2010-ben megváltozott a pontozási rendszer, így a győzelemért járó jutalom 25 pontra emelkedett.
2019-től többletpont jár a verseny leggyorsabb körét teljesítő pilóta számára (amíg a legjobb 10-en belül van, a kockás zászló lengetésekor).

Nico Rosberg rekordját döntheti meg Charles Leclerc Imolában Forrás: Daimler

Az F1 sprint futamok bevezetésének köszönhetően pedig Leclercnek minden eddiginél több pont áll rendelkezésére, amit megszerezhet a 2022-es szezon első négy versenyhétvégéjén.
Forrás