Vágólapra másolva!
Az Ausztrál Nagydíj nem úgy sikerült a Haas F1 Team számára, ahogyan azt szerették volna, pláne azt követően, ahogyan elkezdte a szezont a csapat. Mick Schumacher azonban már a futam után bizakodó volt, és állítja, ez a gyengélkedés csak egyszeri eset volt.

Azok után, hogy Kevin Magnussen révén Bahreinből és Szaúd-Arábiából is értékes (ötödik és kilencedik) helyezésekkel távozott a Haas, az amerikai csapatnak Ausztráliában nem volt esélye a pontszerzésre, hiszen a melbourne-i pályán nem tudtak olyan tempót felmutatni, amellyel akár csak a középmezőnnyel harcolhassanak.

Mick Schumacher és Kevin Magnussen kevésbé lehet boldog az Ausztrál Nagydíj után Forrás: Haas F1 Team

Mick Schumacher dzsiddai balesetét követően a csapatnak máris új alkatrészekhez kellett nyúlnia, azonban nem akartak mindent magukkal vinni a szigetországba, így tartalék karosszéria nélkül érkeztek a harmadik nagydíjra. Erre rátett egy lapáttal, hogy

Magnussen nem érezte jól magát a pénteki szabadedzések alatt, Schumacher pedig a felfüggesztési problémáinak javítására várt,

ezek pedig egyre nehezebbé tették, hogy ráérezzen az ausztrál pályára a kettős. A hétvége során ez nem is sikerült, a gyenge időmérő után a futamon sem igazán tudtak előrelépni – a német pilóta azonban a futam után már látta, mi a visszaesés oka.

– olvasható a hétszeres világbajnok fiának nyilatkozata a RacingNews365.com-on. – Mostanra viszont rájöttünk, mik voltak a problémák okai, már csak ki kell javítanunk a hibákat."

Mick Schumachernek továbbra sincs pontja a Forma-1-ben, de a jövőre bizakodva tekint Forrás: AFP/William West

A német reménykedik benne, hogy

a jövő heti Emilia Romagna Nagydíjon – ahol az idei első sprintfutamot is megrendezik – ismét harcolhatnak a középmezőnnyel.

Ebben segítheti őket, hogy a hosszabb hétvégének köszönhetően több idejük lesz alkalmazkodni a nagy tempójú pálya körülményeihez.

– folytatta Schumacher. – Sok pozitív dolgot is tanultunk az elmúlt napokból, amikből fejlődni tudunk, így kell hozzáállnunk a folytatáshoz."