Vágólapra másolva!
Max Verstappen kíváncsian várja, hogy az F1 legutóbbi látogatása óta történt jelentős változtatások az Albert Park elrendezésében milyen hatással lesznek a versenypályára és magára a vezetési élményre. Úgy véli, hogy meglepetéseket tartogathat a hétvégi futam a pilóták és a nézők számára is. 

A holland világbajnok azt mondja, hogy izgatottak az Albert Parkban végrehajtott módosítások miatt, ahová a Forma-1 ezen ahétvégén tér vissza két év szünet után, a 2020-as utolsó pillanatban törölt futamot követően.
A COVID-19 világjárvány okozta kihagyásban jelentős változtatásokat hajtottak végre a pályán és környékén, ami egy teljesen új kihívást teremt a csapatokra és a versenyzőkre nézve egyaránt.
A munkálatok részét képezte a boxutca felújítása, valamint a 9-es és 10-es kanyarnál a sikán cseréje egy nagysebességű egyenesre (amely a tervek szerint egy negyedik DRS-zóna hozzáadásához vezet), miközben az egész pálya új burkolatot kapott.

Több kanyart is átprofiloztak, a 6-os kanyar masszív, hét méterrel kiszélesedett, keskeny, közepes sebességű bejáratból gyors szakasszá változott, és több teret kínál a versenygépeknek, hogy akár egymás mellett autózzanak. Ez izgalmas párharcokat eredményezhet.

Verstappen "nagy különbséget" vár az Albert Park módosított vonalvezetésétől
A Red Bull pilótája, aki a legutóbbi Ausztrál GP-n 2019-ben a dobogón végzett, alig várja, hogy újra megtapasztalhassa, milyen a melbourne-i aszfalton autózni, és úgy véli, hogy a pályamódosítások jelentős hatással lehetnek a vasárnapi versenyre.

- kommentálta Verstappen.

- mondta a 2021-es világbajnok.
Forrás