Lewis Hamilton autóját alapos FIA-ellenőrzés alá vetették

FIA logo
The logo of the FIA (Federazione Internazionale dell'Automobili) is pictured at the Autodromo Nazionale circuit in Monza on September 5, 2019 ahead of the Italian Formula One Grand Prix. (Photo by Miguel MEDINA / AFP)
Vágólapra másolva!
A hétszeres brit világbajnok autója közvetlenül a Szaúd-Arábia Nagydíj után részletesebb elemzésen esett át – derült ki az FIA nemrégiben nyilvánosságra hozott dokumentumaiból. 

Míg minden versenyt teljesítő autó átesik a verseny utáni gépátvételen, az FIA a 2021-es szezon előtt véletlenszerű kiválasztáson alapuló ellenőrzést vezetett be.

Bármelyik autó, amely az első 10-ben végzett a szokásosnál részletesebb ellenőrzéseknek vethető alá, amelyek kívül esnek a szokásos gépátvételi kontrollon.

Az FIA kilenc másik autóval együtt alapos vizsgálatnak vetette alá Hamilton autóját, hogy megfelel-e minden szabályozásnak Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Hamilton autóját választották ki a részletes ellenőrzésre
Ebben az esetben Hamilton W13-asát emelték ki, az FIA ismertette az autó azon területeit, amelyekre felfigyeltek.

- olvasható a dokumentumban.

Hamiltonnak, aki a 10. helyen fejezte be a versenyt, nincs oka attól tartani, hogy az egyetlen megszerzett pontját szabálysértés miatt elveszik.
A jelentés megerősítette:

- áll az FIA által kiadott vizsgálati eredményekben. Hamilton Szaúd-Arábiában 1 pontot szerzett a Mercedesnek a 10. helyen végezve. A hétszeres világbajnok azonban abban se volt biztos, hogy ezért a helyezésért egyáltalán jár-e pont, amit a versenymérnökétől rádión keresztül kérdezett meg a futam leintését követően.
Forrás