Megint majdnem bekavartak néhány F1-es csapatnak a szállítási zűrök

Forma-1, Brit Nagydíj, rajtrács, Scuderia Ferrari, szerelők
NORTHAMPTON, ENGLAND - AUGUST 02: Scuderia Ferrari team members prepare on the grid before the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on August 02, 2020 in Northampton, England. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Három istálló Ausztrál Nagydíjra szánt, hajón szállított felszerelését kellett átpakolni repülőgépekre, hogy időben megérkezzenek Melbourne-be.

A Forma-1 sem ússza meg a világszerte tapasztalható szállítási nehézségeket, és ennek most kis híján három (meg nem nevezett) csapat itta meg a levét. A távoli Ausztrál Nagydíjra cipelendő felszerelésük logisztikájával akadtak gondok, a hajóúton már több mint egy hetes késés alakult ki, és félő volt, hogy további csúszás esetén nem fog időben megérkezni a szállítmány Melbourne-be.

Az Autosport arról számolt be, hogy a problémát az F1 hivatalos szállítási partnere, a DHL hárította el azzal, hogy Szingapúrból repülővel hozta el az érintett konténereket.

A társaságnak három gép útját kellett átszerveznie, hogy hétfő délelőttre célba juttassák a három csapat felszerelését – a nagydíj ugyan csak pénteken indul, de az előkészületek már a hét elején megkezdődnek, például az IT-infrastruktúra beállítása vagy a garázsok berendezése.

Több csapat munkájának ütemtervét megkavarta volna, ha késve kapják kézhez a felszerelésüket Ausztráliában Forrás: Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI/Rudy Carezzevoli

A közelmúltban két hasonló eset is bekavart a csapatoknak: a tavalyi Brazil Nagydíjra sokan csak az utolsó pillanatban kapták meg a cuccukat, akkor az időjárás miatt történt csúszás a szállításban. Az idei előszezoni bahreini teszten pedig a Haas került bajba, mert elromlott a felszerelésüket szállító repülőgép, emiatt csak fél nap késéssel tudták megkezdeni a munkát.

Nemrég a MotoGP argentínai versenyén is törölni kellett az elsőnek tervezett edzésnapot a késve megérkező felszerelések miatt, és az austini versenyhétvégét is nehezíthetik hasonló problémák.