Miért nem valószínű a Maláj Nagydíj visszatérése?

Forma-1, Lewis Hamilton, Fernando Alonso, Kimi Räikkönen, Malajziai Nagydíj 2007
KUALA LUMPUR, MALAYSIA - APRIL 08: Race winner Fernando Alonso (C) of Spain and McLaren Mercedes celebrates with second placed team mate Lewis Hamilton (L) of Great Britain and McLaren Mercedes, and third placed Kimi Raikkonen (R) of Finland and Ferrari following the Malaysian Formula One Grand Prix at the Sepang Circuit on April 8, 2007, in Kuala Lumpur, Malaysia. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Több új, illetve visszatérő pályája is lesz a Forma-1-es versenynaptárnak a következő szezonokban, úgy, mint a legutóbb bejelentett futam Las Vegasban, vagy az újonnan debütáló Miami Nagydíj. Sokan szeretnék viszontlátni a Maláj Nagydíjat is a visszatérők között, de a sepangi pálya igazgatója szerint ez nem valószínű, hogy meg fog történni.

Spenagban először 1999-ben rendeztek futamot, majd 2017-ben kiesett a versenynaptárból, az emlékezetes Max Verstappen és Lewis Hamilton közti csatát követően, ahol a holland élete második futamgyőzelmét szerezte meg.

Max Verstappen élete második futamgyőzelmét aratta a 2017-es Maláj Nagydíjon, ahol hatalmas csatát vívott Hamiltonnal az első helyért. Forrás: AFP/Manan Vatsyayana

A Sepang International Circuit továbbra is rendszeresen szerepel a MotoGP naptárában, megőrizte FIA Grade 1 minősítését, és 2020-ban és 2021-ben potenciális helyettesítő Grand Prix-helyszínként emlegették, mivel az F1 a Covid-hoz kapcsolódó kivonások miatt megtizedelt naptárát igyekezett tömbösíteni. .
Annak ellenére, hogy az Orosz Nagydíj törlése után felszabadult egy hely a 2022-es naptárban, A pályafőnök, Azhan Shafriman Hanif legutóbbi megjegyzései azt sugallják, hogy Sepang nincs közel a Forma-1-be való visszatéréshez:

– idézte Azhan Shafrimant a BERNAMA, a Malajziai kormányzati hírügynökség.

BERNAMA hozzátette, hogy Azhan Shafriman jelezte, hogy szerinte Malajziának a világjárványból való kilábalást kellene előnyben részesítenie a Nagydíj rendezésével szemben.
Forrás