Újabb motorprobléma, ezúttal Alonso autójában

Forma-1, Szaúd-arábiai Nagydíj, Fernando Alonso, Alpine
Alpine's Spanish driver Fernando Alonso drives during the first practice session ahead of the 2022 Saudi Arabia Formula One Grand Prix at the Jeddah Corniche Circuit on March 25, 2022. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Miután Fernando Alonso feladni kényszerült a Szaúd-Arábiai Nagydíjtat, az Alpine mérnökei egy meghibásodott vízszivattyúra gyanakodtak a fellépő probléma kapcsán. Ilyen esetekben, amikor a hiba nem konkrétan a motoregységben van, de kénytelenek kicserélni azt is, a hiba megszüntetése érdekében, a csapat büntetés nélkül cserélheti azt ki. 

A spanyol csapattársával, Esteban Oconnal vívott elképesztően szoros csatát, izgalmas oda-vissza előzésekkel a Szaúdi Nagydíjon. Azonban Alonso a futam vége előtt 35 körrel kénytelen volt kiállni a versenyből, pillanatokkal azelőtt, hogy Daniel Ricciardo is lehúzódott a pályáról, és kiszállt a versenyből.

Ahogy azt megszokhattuk, rádión keresztül nem mondtak semmilyen konkrét információkat Alonsonak, így is minél inkább titokban tartva az autó körül esetlegesen felmerülő műszaki problémákat a riválisokkal szemben. Kezdetben a motorral kapcsolatos hibát kerestek, de mostanra kiderült, hogy egy vízszivattyú meghibásodása volt a felelős a spanyol versenyének a félbeszakadásáért.

Alonsónak már a szezon harmadik versenye előtt eggyel kevesebb motor áll a rendelkezésére a következő 20 futamra Forrás: NurPhoto via AFP/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

- nyilatkozta Laurent Rossi csapatfőnök az Auto Hebdónak
"Fernandónak sikerült folytatnia a motor működtetését, bár nem ideális körülmények között. De inkább megállítottuk, mert a vízszivattyú meghibásodott."

"Azóta azonosítottuk a problémát, és remélhetőleg Melbourne-re is sikerül orvosolni a dolgot. Ez néhány vadonatúj motoralkatrészt jelent, amelyeknek a hitelesítése még nem fejeződött be, de folyamatban van." - tette hozzá.

Ennek ellenére a motort leselejtezték, és egy új egységet építenek be a spanyol autójába.

"Ha meg akartuk volna javítani, fel kellett volna törnünk a plombát. A szabályok értelmében így kénytelenek voltunk felhasználni egy új motort, így eggyel kevesebb áll a rendelkezésünkre a szezon további részében." - mondta Laurent Rossi csapatfőnök.
Forrás