Vágólapra másolva!
A nemzetközi sajtó elsősorban a futamot megnyerő világbajnoki címvédő Max Verstappen (Red Bull Racing) és Charles Leclerc (Scuderia Ferrari) hajrában vívott, izgalmas küzdelmét taglalta a vasárnapi Forma-1-es Szaúdi Nagydíj másnapján, utalva arra, hogy pénteken még veszélyben volt az esemény megrendezése a húszi felkelők versenypálya közelében indított fegyveres támadásai miatt.

A Forma-1 számításai bejöttek a szabályváltoztatásokkal kapcsolatban, hiszen pont azt láthatjuk most a pályákon történni, amit ígértek. Szoros csatákat, több kanyaron keresztül oda-vissza előzéseket, valamint az új szabályoknak megfelelően épített autókkal kapcsolatban a bizonytalanságot, a technikai meghibásodásokat, amiket egy ideje már csak elvétve láthattunk a versenyeken. Egy biztos, a nézők nem maradnak izgalom nélkül, a show-t pedig egyelőre Max Verstappen és Charles Leclerc lopja el a Haas csapattal a háttérben, akik kiemelkedően jól teljesítenek. A szaúdi versenyre így reagált a nemzetközi sajtó:

Nagy-Britannia
The Guardian:
"Egy olyan szaúdi hétvégén, melyen a dráma a pályán túl zajlott, végül sikerült középpontba kerülnie a futamnak. Az élen különleges teljesítmény nyújtva, izgalmas, fej fej melletti csatában Max Verstappen végül legyőzte Charles Leclerc-t, és ők mindketten egyértelmű esélyesei ebben az idényben a világbajnoki címnek".

The Sun:

AS:
"Ha nagyon szeretnénk valami problémát találni az idei szezonban, az legfeljebb az lehet, hogy a szurkolók szíve talán még nem készült fel egy újabb, az utolsó futam utolsó köréig tartó párharcra".

Olaszország
La Gazzetta dello Sport:
"Max Verstappen revánsot vett, de a Ferrari és Charles Leclerc erősebb, mint valaha. A taps a Red Bull világbajnoki címvédőjének járt Szaúd-Arábiában, miután sikerült megismételnie csapattársa, Sergio Pérez szombati bravúrját, és legyőznie az olaszok megvadult monacói versenyzőjét".
Corriere della Sera:
"Szükség volt a kolosszális izgalmakra, hogy csillapítani lehessen a pályán kívül történtek miatt kialakult aggodalmat és állandó feszültséget. Max Verstappen visszavágott Charles Leclerc-nek a Bahreinben történtek után, de mint egy kerékpárverseny sprintbefutójánál, itt is egészen a leintésig nyitott volt, hogy ki halad át elsőként a célvonalon".

Max Verstappen idei első futamgyőzelme a Szaúdi Nagydíjon Forrás: Red Bull Racing

Németország
Bild:

Süddeutsche Zeitung:
"Verstappen Leclerc ellen, megismétlődött az egy hete, Bahreinben látott csata, két döntő különbséggel: Verstappen ezúttal elől maradt, s most nem adta meg magát a versenyautója. És úgy tűnik, kialakult egy új párharc, amely meghatározó lehet a következő 21 verseny során".

A 2022-es évben kettejük között dőlhet el a világbajnoki cím sorsa Forrás: Red Bull Racing

Svájc
Blick:
"A Forma-1-nek új csúcspárharca van".

Ausztria
Krone:
"A Red Bull szupersztárja nagyon izgalmas hajrában küzdötte le Charles Leclerc-t, miután trükkösebbnek bizonyult nála".

Forrás: MTI